Secretaria d'Educació

L’educació sempre ha estat una de les senyes d’identitat per als i les socialistes catalans. És per això que ens hem proposat refer el nostre discurs sense perdre les nostres arrels, amb la nostra història, amb el nostre bagatge que és molt: hem de mirar cap al futur, però molt atents als canvis, a les noves realitats, als nous escenaris. El nostre discurs té l’equitat, la qualitat, l’autonomia, la proximitat i la participació com a eixos vertebradors. Això és el que ens caracteritza, el que sabem fer, i ho hem de tornar a posar en valor.
 
Els i les socialistes catalans exigim un pacte educatiu que compti amb el consens i l’acord de la comunitat educativa, i defensem la necessitat que aquesta sigui consultada i participi en la presa de decisions, per aconseguir un sistema més sostenible i garantir la seva continuïtat.
 
Defensem una educació pública i de qualitat, on tothom hi tingui l’accés garantit independentment del seu nivell d’ingressos, com un element de justícia social i lliure desenvolupament dels individus.
 
Lluitem contra les polítiques de retallades en l’ensenyament, que inclouen el tancament d’escoles i línies educatives, així com l’abandonament del personal docent i de l’educació especial, i volem la plena recuperació dels programes educatius i les partides adreçades a beques i ajuts per a l'alumnat i les seves famílies, defugint d’un model de caràcter elitista que redueix les oportunitats d’accés real a l’educació.

Web d'Educació