Secretaria de Territori, Infraestructures, Energia i Medi ambient

Els i les socialistes catalans apostem per una defensa del medi ambient com a compromís ineludible amb les generacions presents i futures. La lluita contra el canvi climàtic és un deure moral i esdevé un eix principal de les polítiques del PSC; abordem els reptes i desafiaments del futur  reformulant un projecte ambiciós i esperançador. El nostre objectiu és situar la sostenibilitat ambiental i energètica com a alternativa real, amb l’actuació coordinada i transversal d’altres àmbits de les polítiques econòmiques, del sector agroalimentari i l’acció rural, de la gestió del transport i la mobilitat, de la fiscalitat verda i els nous models productius  que brinden les energies renovables i, sens dubte,  la gestió urbanística.

Treballem per tal que Catalunya disposi d’un Llei de Canvi Climàtic i una nova llei de Fiscalitat Verda que ens permetin assolir la necessària Transició Energètica.

Quant a l’energia nuclear, reiterem el nostre compromís  de no prorrogar la vida de les centrals nuclears més enllà dels 40 anys per als quals van ser dissenyades.

S’ha de plantar cara a la contaminació atmosfèrica. És hora d’un compromís de les administracions i els sectors econòmics i socials per a la Mobilitat Neta, que acordi mesures d’impacte i estructurals entre totes les administracions.

La mobilitat i el transport són sectors inalienables de l’àmbit de treball de la nostra secretaria. El Corredor del Mediterrani i altres inversions associades con els accessos als ports de Barcelona i Tarragona són fonamentals per a l’economia del país; com també ho és disposar d’una xarxa de rodalies i trens regionals  fiables, i la recerca d’un nou model de gestió de les vies d’alta capacitat viària que eviti la renovació de les concessions actuals.


Web de Medi Ambient
Web de Mobilitat