Idees i propostes

Benestar

FER FRONT A LES DESIGUALTATS, LA NOSTRA PRIORITAT

Desigualtats de renda, riquesa, informació, formació i oportunitats. El compromís socialista rau en la reducció i progressiva eliminació d’aquestes desigualtats i de les injustícies que prenen forma d’exclusió social, precarietat, inseguretat i incertesa. Els drets no són mercaderies. Els ciutadans i les ciutadanes no poden quedar desprotegits, mereixen una vida digna.

Federalisme

LA CATALUNYA QUE VOLEM

Som fidels a les nostres arrels catalanistes i federalistes. El canvi de les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya només és possible pel camí del diàleg, la negociació i el pacte. L’alternativa sensata és un nou acord, un pacte federal ratificat per la ciutadania.

Economia

L’AUSTERITAT ÉS UNA ELECCIÓ POLÍTICA. HI HA ALTERNATIVA

Compartim les preocupacions davant la crisi econòmica, discrepem en les solucions. Només amb la contenció no ens en sortirem. El creixement econòmic i la creació d'ocupació són prioritaris per iniciar el camí cap a la recuperació. Hi ha alternativa: reformes, reorganització dels recursos i més ingressos.

Ciutadania

PERSONES, OPORTUNITATS I DRETS. PER UNA VIDA DIGNA

Els ciutadans i les ciutadanes han quedat progressivament desprotegits per les retallades de la despesa i la pèrdua de drets socials i laborals. És temps de reformes per mantenir la qualitat dels serveis públics, però també per protegir la ciutadania, garantir els seus drets i la igualtat d’oportunitats.

Governança

PER LA CIUTADANIA I AMB LA CIUTADANIA: DEMOCRÀCIA I REPRESENTACIÓ

Som socialistes perquè volem construir una societat basada en la realització plena i efectiva dels valors de llibertat, igualtat, fraternitat, justícia social, solidaritat i pau. Volem un govern amb eficàcia i rigor per una Catalunya més lliure, més pròspera i més justa, també dins de la Unió Europea.