Eleccions 2017 - Candidatures

Candidatures a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017

Barcelona

Miquel Iceta Llorens

Barcelona, 17 d’agost de 1960
Va néixer el 17 d’agost de 1960 a Barcelona. Des de ben jove es va interessar per la política, sentint-se atret especialment per les idees d’esquerres i els diversos partits socialistes que hi havia a Catalunya. Finalment, el setembre del 1977 (ja celebrades les eleccions generals en les que no havia votat perquè encara no tenia 18 anys) va afiliar-se al Partit Socialista Popular Català, secció catalana del PSP de Tierno Galván. Va comprovar ràpidament que aquest partit patia una greu divisió interna entre dos sectors, un encapçalat per Jaume Mata i l’altre per Xavier Nart. Tot i sentir-se més proper de Nart, va considerar que no tenia sentit allargar una militància en un grup que estava destinat a integrar-se en el PSOE (com així va succeir). Accelerant el procés, en la primavera de l’any 1978 es va afiliar a les Joventuts Socialistes de Catalunya, organització juvenil de la Federació Socialista de Catalunya (PSOE). S’obria el procés de la unitat socialista i a causa de la seva procedència del PSP, algú devia considerar oportú que s’incorporés a la Comissió d’Unitat de les organitzacions juvenils socialistes catalanes. Va ser elegit Secretari de Política Estudiantil de la Joventut Socialista de Catalunya en el Congrés Constituent de la JSC celebrat a l’Orfeó de Sants a Barcelona els dies 7 i 8 d’octubre de 1978.
És aquí on arrenca la seva trajectòria política, lligada des de l’inici al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE), primer a l’Agrupació de Gràcia, després a l’Agrupació Socialista Universitària, després a l’Agrupació de Cornellà, fins arribar a la seva actual Agrupació, la de Sant Martí a Barcelona.
Va ser membre de la Comissió Executiva del PSC des de 1984 al 2011; la darrera responsabilitat que va desenvolupar va ser la de Viceprimer secretari i portaveu del partit. Ha estat regidor de l’Ajuntament de Cornellà (1987-1991), Director del Departament d’Anàlisi del Gabinet de la Presidència del Govern (1991-1995), Sots-director d’aquest mateix Gabinet (1995-1996), Diputat al Congrés per Barcelona (1996-1999) i Diputat al Parlament de Catalunya des de 1999.Va ser membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE en el període que va del 37 al 38 Congrés federal del partit, ara és membre del Comitè Federal del PSOE. Va ser president de la Fundació Rafael Campalans (2012-2014).
Actualment és primer secretari del PSC i president del Grup Socialista al Parlament de Catalunya. He publicat els llibres: “Diari de Campanya: les eleccions del canvi, 2003″, Editorial Mediterrània (2004) i “Catalanisme federalista”, Fundació Rafael Campalans (2007). També estan disponibles a la seva pàgina de Bubok els llibres autoeditats “Trenta anys de militància socialista” (2008) i “Idees pel debat socialista” (2010).
L'11 de juliol de 2015 va ser elegit candidat socialista a la Presidència de la Generalitat pel Consell Nacional del PSC després d'haver recollit 2.339 avals.

Foto Miquel Iceta (348Kb)
Foto Miquel Iceta (5,93Mb)
Foto Miquel Iceta (192Kb)
Foto Miquel Iceta (375Kb)
Foto Miquel Iceta (313Kb)
Foto Miquel Iceta (212Kb)

Eva Granados Galiano

Barcelona, 1975. Casada, mare d’un fill.
Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Barcelona. Màster en Direcció Pública a Esade i experta en Mercat de Treball i Diàleg Social per la Universidad Complutense en col·laboració amb l’Escuela Julián Besteiro de la UGT, és treballadora en excedència de l’empresa ALSTOM. La seva vinculació en l’àmbit del treball i el diàleg social es va iniciar des del sindicalisme. Ha estat membre del Secretariat Nacional de la UGT de Catalunya amb diferents responsabilitats, com les secretaries d’Ocupació, de Política Institucional i la Vicesecretaria General. També ha participat del sindicalisme a nivell estatal al Comitè Confederal de la UGT. Va ser membre de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) a l'institut Lluís de Requesens de Molins de Rei i a la Universitats de Barcelona, on va formar part del Consell d'Estudiants. També és Patrona de la Fundació Campalans i Directora de l’Informe Social que aquesta fundació edita cada any.
L’any 1999 va començar a militar a l’agrupació del PSC de Pallejà, de la Federació del Baix Llobregat i actualment és Secretària de l’Àrea de Política Institucional, Econòmica i Social del Partit dels Socialistes de Catalunya. És diputada del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de Catalunya des de la IX legislatura, en la que va ser portaveu de la comissió de Benestar, Família i Immigració. En la X legislatura va exercir el càrrec de portaveu adjunta del grup socialista i portaveu socialista a la comissió de Benestar Social, Família i Immigració. En aquesta darrera legislatura, la XI, va ser la portaveu del Grup Socialista.

Foto Eva Granados Galiano (284Kb)

Ramón Espadaler Parcerisas (INDEPENDENT)

Sant Quirze de Besora, 1963
Llicenciat en Geografia i Història per la UB i amb estudis de Ciències Polítiques i Sociologia per la UAB, va entrar a militar a Unió Democràtica de Catalunya l'any 1989, del qual en va ser Secretari General. Al 2014 va ser Secretari General de Convergencia i Unió. També va ser membre de la Cambra de poders locals I regionals del Consell d'Europa
Diputat al Parlament de Catalunya entre el 1992 i el 2000, prèviament havia estat Tinent d'Alcalde de Sant Quirze de Besora entre el 1991 i el 1999 i Tinent d'alcalde de Vic de 1999 al 2000. Entre 2001 i 2003 va ser Conseller de Medi Ambient i Conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya entre el 2012 i 2015, any en que deixa el càrrec.
Com a militant d'Units per Avançar va participar en la convenció fundacional del partit el passat 21 d'octubre de 2017, un projecte polític que es defineix com a catalanista i de centre amb tres prioritats: la cohesió social, l'estabilitat econòmica i la millora de l'autogovern.
Apassionat de la història és autor de diversos articles i ha dirigit diverses excavacions arqueològiques, entre elles la de Sant Miquel de Cardona l'any 1987. També ha publicat el llibre "El Castell de Montesquiu a la darreria de l'Edat Mitjana" (Ed. L'Avenç) i "Sant Hipòlit de Voltregà dins la història" (Eumo Editorial)

Foto Ramón Espadaler Parcerisas (3,96MB)
Foto Ramón Espadaler Parcerisas (292Kb)

Beatriz Silva Gallardo (INDEPENDENT)

Santiago de Xile, 1969
Després d’estudiar periodisme a Xile, va treballar al diari El Mercurio i a la Televisió Nacional de Xile. Periodista en exercici, va arribar a Barcelona el 1995, en el que havia de ser una nova etapa etapa de la seva trajectòria vital i professional. Va compaginar els seus estudis de doctorat en història de l’art amb la corresponsalia del diari El Mercurio, capçalera per la qual va cobrir informativament el cas contra Pinochet a Londres, on va residir entre 2001 i 2002. També va viure a Berkeley –Califòrnia- durant 8 mesos en 2008, on va continuar exercint el periodisme. Actualment col·labora en tasques de producció amb la televisió pública alemanya, SWR i Canal ARTE; i amb diversos mitjans espanyols i internacionals.
El seu compromís polític va començar en la lluita contra la dictadura de Pinochet a Xile, col·laborant amb Ràdio Cooperativa durant el plebiscit de 1988 i les primeres eleccions democràtiques. Aquesta entitat difonia informació alternativa a l’oficial i que va promoure el recompte paral·lel del plebiscit, el qual va impedir que Augusto Pinochet s’auto-proclamés guanyador.
A Catalunya ha militat al PSUC Viu, i va ser fundadora de Federalistes d’Esquerres, plataforma de la qual és membre de la junta directiva. Activista dels drets de la infància i de les dones, és responsable de comunicació de FEDAIA, la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats que treballen amb infants, joves i famílies en situació de risc d’exclusió social o desemparament. A més a més és vicepresidenta del Moviment Democràtic de Dones a Catalunya.

Foto de Beatriz Silva Gallardo (1,83MB)

Ferran Pedret i Santos

Barcelona, 1979. Casat i amb una filla.
Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2002. Postgrau en Estrangeria per la Universitat de Barcelona i Mestratge en Dret del Treball i la Seguretat Social a l'IDEC de la Universitat Pompeu Fabra, ha exercit per compte propi com a advocat, especialment en el camp del dret laboral i del dret d’estrangeria. Ha treballat també a l’Administració Local. Des de les eleccions al Parlament del 25 de novembre de 2012, la seva dedicació és exclusiva al càrrec per al qual va ser electe, sent en la darrera legislatura portaveu adjunt del grup socialista al Parlament.
Vinculat a diversos moviments socials, va ser soci d'ACSUR-Las Segovias fins a la seva desaparició, i és soci d'Amnistia Internacional, d’Alianza por la Solidaridad, de l’Associació Amunt!-Acció per la Justícia Social, de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de L’Eixample, de l'Ateneu Roig de Gràcia, i de l'Ateneu Popular Cerdà de L'Eixample. És també membre d’Homes Igualitaris.
La seva trajectòria política comença al 1993 quan, amb 14 anys, s’afilia a la Joventut Socialista de Catalunya. Va ser afiliat de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya i de l'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya, i és ara afiliat del sindicat UGT. Va ser primer secretari de la JSC-Barcelona entre 1997 i 2004. Ha estat secretari d'organització del PSC-L'Eixample entre 2004 i 2012.
És, des de 2014, primer secretari del PSC-Barcelona. Ha estat secretari d'acció política del PSC-Barcelona entre 2008 i 2012, i viceprimer secretari del PSC-Barcelona entre 2012 i 2014. Des de 2012, és el secretari de Moviments Socials del PSC.
És autor dels llibres "Quan succeeix l'inesperat: el 15M i l'esquerra" (Barcelona, Edicions Els Llums, 2011), “Nosaltres, els federalistes. Catalunya a la cruïlla.” (Barcelona, Edicions Els Llums, 2012) i “Sortir de l’atzucac. Reflexions des del socialisme” (núm. 166 de la col·lecció “Papers de la Fundació”, de la Fundació Rafael Campalans, 2016)

Foto Ferran Pedret i Santos (340Kb)

Alicia Romero Llano

Caldes d’Estrac, 1876. Casada i amb dues filles
Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, Postgrau en dret local i urbanístic per l'IDEC i Màster en Direcció pública i governança per ESADE.
Des de ben jove, he format part d'entitats juvenils com l'AJEC (joves estudiants de Catalunya) i la JSC (joventut socialista de Catalunya). També va formar part del CNJC (consell nacional de la joventut de Catalunya) on va estar 2 anys al secretariat nacional. Va començar a militar al PSC al 1996, i al 1999 va ser elegida regidora de l'Ajuntament de Mataró, els primers anys amb responsabilitat en els àmbits de joventut, igualtat i esports i els darrers 6, fins al maig de 2011, com a Tinent d'Alcalde d'Innovació i Promoció de la Ciutat.
Després de l'etapa com a regidora, va incorporar-se al projecte GlobaLleida, l'agència público-privada de desenvolupament econòmic de la província de Lleida, on va estar un any com a Directora de l'àrea d'emprenedoria i creixement empresarial, compaginant aquesta activitat amb col•laboracions en consultoria i en docència a l'IDEC, ESADE i la UPC en àmbits relacionats amb el desenvolupament econòmic i la comunicació.
Diputada al Parlament de Catalunya des de 2012, a la darrera legislatura ha estat portaveu adjunta del Grup Socialista, membre del Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia i portaveu de la Comissió d’Economia i Hisenda i de la Comissió d’Empresa i Coneixement.

Foto Alicia Romero Llano (324kb)

Jordi Terrades Santacreu

Granollers, 1957
Oficial en excedència del Registre de la Propietat a Mollet del Vallès (Vallès Oriental), va iniciar la seva trajectòria política com a regidor de serveis i d’urbanisme a l’ajuntament de Canovelles l’any 1983. Des de 1995 és regidor de l´Ajuntament de Granollers, on és el portaveu del Grup Municipal Socialista, i on ha estat tinent d´alcalde de Promoció Econòmica (1995-1999) i de Promoció Econòmica i Comerç (1999-2003), de l’Àrea Territorial (2003-2015). Actualment és tinent d´alcalde de l’Àrea Econòmica i de la Societat del Coneixement.
La seva trajectòria ha estat sempre lligada per les polítiques mediambientals i territorials. Ha estat president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental (1998-2003) i president del Consell Comarcal del Vallès Oriental des del 1993 fins el 2003. Actualment és Secretari Nacional de Territori, Infraestructures, Energia i Medi Ambient a l’Executiva Nacional del PSC.
Diputat de la VI, VII, VIII, IX,X i XI legislatures, a la darrera va ser portaveu de la comissió de Territori i de la comissió de medi ambient i sostenibilitat

Foto Jordi Terrades Santacreu (834Kb)

Assumpta Escarp Gibert

Terrassa, 1957. Casada i mare de dos fills
Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona, època en la que va comença a militar en el PSUC, per més tard passar a ser membre del PSC, i un màster en gestió pública a ESADE.
Al 1985 va entrar a treballar a un centre d’investigació de l’Hospital del Mar, depenent de l’Ajuntament de Barcelona. Va ser llavors quan es va vincular amb aquesta administració integrant-se dins l’equip de col·laboradors del llavors regidor Joan Clos. Primer des de l’Àrea de Salut Pública, i després a Ciutat Vella.
Durant un període de temps va deixar l’administració local per a participar en el procés de creació de la Universitat Pompeu Fabra, però al 1991 es reincorpora a l’Ajuntament, a la Gerència dels Serveis Centrals, i al 1995 és nomenada Cap del Gabinet del Primer Tinent d’Alcalde Joan Clos. Un cop nomenat l’Alcalde Clos, ella passa a ser Cap del Gabinet de l’Alcaldia.
A les eleccions de 2003 surt escollida regidora del Grup Municipal del PSC, període en el que va estar al capdavant de la regidoria de Participació Ciutadana, Solidaritat i Cooperació. Posteriorment, al 2006, va ser nomenada Regidora d’Urbanisme, assumint també durant tot el mandat la regidoria del Districte de l’Eixample. A partir de 2007, a més de continuar al capdavant del Districte de l’Eixample, va ser Regidora Coordinadora de l’Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, i presidenta de TMB. Al maig del 2010 és nomenada Tercera Tinent d’Alcalde i deixa la regidoria del Districte de l’Eixample, ja que és designada regidora del Districte de Ciutat Vella.
De 2011 fins a 2015 es Regidora del Grup Municipal Socialista i Vice-Presidenta de Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Diputada des de 2015, a la darrera legislatura ha estat portaveu del grup socialista a la Comissió de Salut i membre de les Comissions d’interior i justícia.

Foto Assumpta Escarp Gibert (314Kb)

David Pérez Ibáñez (338Kb)

L’Hospitalet de Llobregat, 1960
Funcionari de carrera a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat des de l'any 1981. Va estar al capdavant de la secció del Patronat de Cultura fins el 1987 i de l’Àrea de Recursos Humans fins el 1991. Es va afiliar al PSC al 1980, sent membre de la comissió executiva de l’Hospitalet i responsable de totes les campanyes electorals de Federació des de 1988 fins el 1996. Va ser regidor de l’Ajuntament des de 1991 fins el 2003 ocupant, entre d’altres, els càrrecs de tinent d’alcalde i portaveu del Grup Municipal Socialista. Essent regidor va formar part també de la Mancomunitat de Municipis, del consorci de Comunicació Local (1999-2003) i del consell d’Administració de la Farga. De 2012 a 2013 va ser assessor de Seguretat Ciutadana a l’Ajuntament de l’Hospitalet.
Diputat al Parlament de Catalunya des de l’any 1999 fins el 2015. Va ser portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista i responsable de dedicació i seguiment de la Direcció del Grup. Va ocupar també el càrrec de portaveu dels i les socialistes catalans en diferents comissions parlamentàries com ara del Síndic de Greuges, Dret i seguretat Ciutadana, Peticions, Reglament, Corporació catalana de Mitjans audiovisuals i Sindicatura de Comptes. A la darrera legislatura va formar part de la Mesa del Parlament.


Foto David Pérez Ibáñez

Esther Niubó Cidoncha

Barcelona, 1980 Casada i amb dos fills
Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració (en l’especialitat de relacions internacionals) per la Universitat Autònoma de Barcelona. i Màster en Política Internacional per la Université Libre de Bruxelles, en Comerç Exterior i Economia Internacional per la Universitat de Barcelona, i en Polítiques Públiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra-Johns Hopkins University. Va treballar com a analista a la Secretaria de Política Europea i Internacional del PSC (2001-2004), i com a assessora al Parlament Europeu (2004-2009). De gener de 2010 a 2012, va ser col•laboradora acadèmica del Departament de Ciències Socials d’ESADE.
És directora de la Fundació Rafael Campalans des de 2013, fundació on va treballar anteriorment com a coordinadora de les Relacions Institucionals i Internacionals (2010-2013) i per la que ha realitzat diversos articles d’anàlisi de l’actualitat política europea i mediterrània, la construcció europea o el debat sobre la socialdemocràcia.
Afiliada al PSC des de 2002, al XIIè Congrés del PSC, al desembre de 2012, va ser escollida Secretària de Política Europea del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), càrrec que va exercir fins al juny de 2014. Va realitzar funcions de portaveu del partit durant els anys 2013 i 2014, responsabilitat que va exercir fins al 2016 i va ser la candidata número 2 del PSC (nº 15 del PSOE) a les eleccions del Parlament Europeu de maig de 2014. Diputada al Parlament des de 2015, va ser portaveu de la comissió d’ensenyament i membre de la comissió d’Acció exterior i cooperació, així com de vicepresidenta de la comissió de cultura.


Foto Esther Niubó Cidoncha (290Kb)

Pol Gibert Horcas

Sabadell, 4 d’abril de 1987
Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en relacions internacionals, seguretat i desenvolupament, especialitzat en relacions euromediterrànies i Màster en lideratge per a la gestió política, ha treballat en el camp de les relacions econòmiques en l’àmbit Euromed i també en empreses de noves tecnologies i del sector farmacèutic.
Va començar la seva trajectòria política en l’àmbit universitari i estudiantil, afiliat a Avalot – Joves de la Unió General de Treballadors (UGT) i posteriorment es va afiliar a l’agrupació del PSC de Sabadell, de la Federació del Vallès Occidental Sud. A Sabadell va ser conseller de districte i responsable de relacions internacionals de la JSC.
Des de març de 2015 és Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, any en que també va entrar com a Diputat al Parlament de Catalunya. A l’anterior legislatura va ser portaveu de la Comissió de treball, i de la comissió de polítiques industrials en el sector de l’automoció, i membre de la comissió de polítiques de Joventut, i la comissió d’estudi de l’emprenedoria i dels Autònoms.


Foto Pol Gibert Horcas (125Kb)

Marta Moreta Rovira

Vic, 1969.
Llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Girona, diplomada en Magisteri per la Universitat de Vic i amb Postgrau en Gestió de Govern Local per la Universitat de Barcelona, compta amb una gran experiència en gestió municipal com a directora de la Comunitat de Municipis de Sant Hipòlit i Les Masies de Voltregà on també havia estat delegada sindical per la UGT.
Afiliada al PSC des de 2008, va ser cap de llista del PSC a Manlleu a les eleccions municipals del 2015,d’on és actualment regidora, primera Tinent d’alcalde i Presidenta de l’àrea d’Urbanisme fins l’octubre del 2017. És actualment regidora de l’ajuntament de Manlleu i forma part de l'Executiva comarcal d'Osona.
Diputada des de 2015, a la darrera legislatura va ser portaveu del grup socialista a la Comissió d’igualtat de les Persones i la comissió del síndic de greuges, i també membre de la Comissió de Medi Ambient.


Foto Marta Moreta Rovira (303Kb)

Raúl Moreno Montaña

Santa Coloma de Gramenet, 1978.
Grau en Educació Social per la Universitat Oberta de Catalunya. Estudis de Geografia (UB) i Diploma d’Especialització Universitària en Coordinació i Gestió de Programes i Serveis per a la Joventut i en Promoció de la Participació Ciutadana en les Administracions Públiques (Universitat de València), viu a Santa Coloma de Gramenet en parella i amb un fill. Va treballar de dinamitzador sociocultural i d’educador social a l’empresa privada fins a la seva incorporació a la política. Ha estat regidor a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet durant 3 mandats, assumint responsabilitats en les àrees de joventut, infància, cultura, via pública i urbanisme. Durant el darrer mandat va ser Tinent d'Alcalde de Benestar Social i Famílies.
Va formar part del sindicat estudiantil AJEC, i va presidir dues associacions sense ànim de lucre, JoveColoma i SC media. L’any 1996 va començar a militar al PSC i a les JSC, de la que va ser Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya del 2006 al 2009. Va formar part de l'Executiva Nacional del PSC durant els mandats de Pasqual Maragall i José Montilla. Actualment, dins el PSC, forma part de l'executiva del PSC de Santa Coloma de Gramenet, del Consell Nacional i és el Delegat de la Sectorial de Política Social del partit.
Diputat des de 2015, va ser portaveu del grup socialista a la Comissió d’Afers Socials i Famílies, membre de la comissió d’igualtat, membre de la comissió de salut i ponent a la comissió d’infància.


Foto Raúl Moreno Montaña (1,57Mb)

Eva María Martínez Morales

Barcelona, 1976. casada i amb una filla
Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració, màster de Gestió Pública, postgrau de Comunicació Institucional i de Funció Gerencial, és Consultora experta en administració local i tributs municipals. Ha treballat com a cap de projectes i analista de producte en una empresa de software implantant projectes de modernització administrativa a entitats local de tota Espanya. Prèviament havia treballat com a consultora de subvencions i en una empresa multinacional de RRHH com a Key Account Manager.
Vinculada al món social i cultural de la ciutat, va ser vicepresidenta de Creu Roja de Vallirana i jugadora de la Penya Blaugrana, del Club de Handbol y del Vallirana U.D. També va ser secretaria de l’associació catalana de gestió pública.
Es va afiliar al PSC el 2003, any en que va entrar de regidora a l’Ajuntament de Vallirana, del que passarà a ser Alcaldessa al 2011. L’any 2015 va revalidar el càrrec amb el 48,5% dels vots emesos a Vallirana obtenint 10 dels 17 regidors del consistori. Va ser consellera comarcal de Joventut del 2003 al 2011. L’any 2015 passa a ser diputada al Parlament, compaginant la seva tasca com alcaldessa. A la darrera legislatura va ser portaveu del grup socialista a la comissió de governació, administracions públiques i habitatge i membre de la Comissió d’Infància i de Territori.
Actualment és Consellera Nacional del PSC, membre de l’executiva de la Federació del Baix Llobregat i de l'executiva del PSC de Vallirana.


Foto Eva María Martínez Morales (371Kb)

Juan Luis Ruiz López

Vilanova i la Geltrú, 26 de juny de 1975
És economista per la UNED i Enginyer Tècnic Industrial en Mecànica per la UPC. Màster en Direcció i Organització d'Empreses (MBA) per la UPC i Màster en Direcció Pública (EMPA) per ESADE.
Treballador de l’empresa Componentes Vilanova (CIE Automotive), actualment en excedència. Professor associat a la UPC de Vilanova i la Geltrú.
Molt vinculat al món associatiu i cultural de Vilanova i la Geltrú: ha estat portant del Drac de Vilanova, membre dels Bordegassos de Vilanova i la Geltrú, soci de la Unió Vilanovina i del CF Vilanova.
Militant del PSC i de la UGT, amb una àmplia experiència pel que fa a política municipal i compromès sempre amb Vilanova i la Geltrú i els seus ciutadans i ciutadanes, l’octubre del 2014 va ser escollit cap de llista del PSC de Vilanova i la Geltrú en un procés de primàries obertes a la ciutadania.
És regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des de 1995. Actualment Primer tinent d'Alcaldia, portaveu del govern i regidor de Promoció Econòmica, Comunicació, Participació i Agermanaments, Cooperació, Govern obert i Descentralització.


Foto de Juan Luis Ruiz López (61Kb)

Maria Mas Arrufat

9 d’agost de 1972, Barcelona
Llicenciada en Dret i Màster Internacional en Dret de família, ha exercit d’advocada fins al 2003. És regidora i tinenta d’alcalde des de 1999, portant les àrees de promoció econòmica, igualtat, comunicació i serveis territorials.
És portaveu del grup municipal del PSC a l’ajuntament de Rubí des de 2015 i Vice primera secretària de l’agrupació de Rubí des de 2016.


Foto Maria Mas Arrufat (156Kb)

David Donaire Domínguez

3 de novembre de 1988, Barcelona
Veí de L’Hospitalet. Estudiant del Grau de Màrqueting i Investigació de Mercats a la UOC.
Vinculat amb el moviment associatiu de la ciutat ha ocupat diferent responsabilitats a l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet, la Joventut Socialista de Catalunya de L’Hospitalet i l’assemblea local de Creu Roja, de la qual també n’és soci.
La seva trajectòria professional està molt vinculada amb el món de les xarxes socials. L’any 2010 participa a l’equip de xarxes durant la campanya electoral del President Montilla, on comença a tenir experiències en campanyes electorals, que després té possibilitat d’ampliar a la campanya de generals de 2011 formant part de l’equip de xarxes d’Alfredo Pérez Rubalcaba i podent participar més endavant a la campanya “The Fair Europe” amb l’equip de comunicació europeu amb que comptava el candidat a la Presidència d’Italia, Pier Luigi Bersani. L’any 2015 forma part de l’equip de campanya de Josep Maria Bartomeu a la Presidència del F.C.Barcelona com a responsable d’avals i mobilització. Finalment, s’inclou a l’equip de primàries de Miquel Iceta, qui després li confia la responsabilitat de la Secretaria de Xarxes del PSC, càrrec que compagina amb ser assessor de Cultura i Joventut a l’Ajuntament de L’Hospitalet.
No tota la seva experiència laboral té vinculació amb la política, també ha treballat al servei de bar, esdeveniments, taquillatge i acomodació al Camp Nou, passant també per la Oficina d’Atenció al Barcelonista.


Foto de David Donaire Domínguez (6,97Mb)

Mercè Cardona Junyent

Súria (El Bages), 1965. Casada, mare d’una filla.
Postgrau de Construcció del discurs polític i comunicació personal i mediàtica i amb formació específica sobre gestió a l’administració pública, actualment és regidora a l’oposició a Manresa.
Consellera comarcal del Bages (2007-2011), presidenta del Consell d’Alcaldes del Bages (2007-2011), presidenta del Consell Comarcal del Bages (2013-2015) i vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Bages (2011-2017).
Ha estat Regidora d’Urbanisme, Serveis Socials, Esports, Educació i Cultura (1995 - 2003) i alcaldessa (2003-2011), regidora a la oposició (2011-2015) a Monistrol de Calders
Vicepresidenta del grup LEADER Associació pel desenvolupament rural de la Catalunya Central (2007-2011). Experiència professional amb l’àmbit de la pastisseria i la fleca (1988-2008).


Foto Mercè Cardona Junyent (128Kb)

Jordi Riba Colom

2 de novembre de 1974, en parella i amb una filla
Llicenciat en història moderna i contemporània UAB i en ciències polítiques i de l’administració UAB. Té un Postgrau en història per la UAB i en Funció gerencial de l’administració pública ESADE.
Regidor de l’Ajuntament d’Igualada des de 1999 fins l’actualitat. I tinent d’alcalde d’Hisenda, Interior i Governació 2003-2011 i portaveu del grup municipal 2003-2011, actualment és portaveu del grup municipal socialista a l’oposició.
Va ser Vicepresident del Consell comarcal de l’Anoia 2003-2007. Àrea de territori i infraestructures.
En el sector privat ha treballat de director de projectes en una empresa del sector alimentari i actualment és autònom com a consultor.

Foto Jordi Riba Colom (105Kb)

Eva Menor Cantador

Madrid, 21 de setembre de 1972. Casada.
Licenciada en dret per la universidad autónoma de Madrid. Màster en Hisenda Autonòmica i Local de la UB. Postgrado Administración Local UAB.
Advocada en exercici (1998-2009) va ser regidora de l'ajuntament de Badia del Vallès de 2003 a 2007 i Tinenta d'alcade de l'àrea d'Economia i Hisenda de l'ajuntament de Badia (2007-2009). Des de 2009 és alcaldessa de Badia del vallès.

Foto Eva Menor Cantador (1,11Mb)

Josep Perpinyà i Palau

20 d’octubre de 1963
És llicenciat en Història Moderna a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i diplomat en Història de l’Art. Ha cursat diferents màsters a ESADE, com el de Funció Gerencial a les Administracions Públiques i el de Lideratge dels Serveis Públics.
Té els primers contactes amb l’administració treballant en la Corporació Metropolitana de Barcelona, en els departaments de relacions internacionals, contractació i entitat de l’aigua, posteriorment entra a l’Ajuntament de Sant Just Desvern, assumint diferents funcions i càrrecs tècnics. Entre els anys 1999 i 2004 és regidor i 1r tinent d’Alcalde assumint diferents competències i l’any 2004, assumeix l’alcaldia.
L’any 2007 es presenta per primera vegada com a cap de llista del PSC i guanya les eleccions. Forma govern amb Iniciativa per Catalunya-Verds.
Posteriorment, a les eleccions del 2011 torna i a les darreres del 2015 torna a renovar la confiança de la ciutadania i en aquests moments és l’alcalde de Sant Just Desvern amb el suport de ERC i Movem Sant Just.
Actualment és el President del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Va ser des del 2004 fins al 2016, vicepresident executiu del Consorci del Parc de Collserola.

Foto Josep Perpinyà i Palau (2,31MB)

Vanesa Muñoz Fernández

Arenys de Munt, 11 abril de 1980.
Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Especialització en protecció dels infants, de la persona i adopcions i Máster en Criminalística Forense. Documentoscòpia Forense per la UAB és perit cal·ligràfic judicial.
Sòcia fundadora de VMF Advocats, firma amb la que exerceix la seva professió com advocada, tant a nivell particular com adscrita al Torn D’ofici, amb habilitació especial per actuar a la jurisdicció de menors, estrangeria i assistència integral a víctimes de violència de gènere. Actualment, col·labora amb despatxos professionals de Palma de Mallorca i Itàlia on va exercir la seva professió en el passat.
Compagina la professió com advocada amb les seves funcions com a Vicesecretària Primera de la Federació, com a cap de la Secretaria d’Igualtat i Dona del PSC del Maresme i com a Secretària d’Organització del PSC d’Arenys de Munt.
Tanmateix, forma part de la junta d’Interdocpol, organització destinada a la formació i divulgació en matèria de falsificació documental, tràfic il·lícit de vehicles i ciberseguretat, a cossos policials, tan a nivell nacional com internacional.
Treballa per un socialisme d’esquerres, progressista i de professionals al servei del ciutadà.

Foto Vanesa Muñoz Fernández (182Kb)

Mario García Gómez

Barcelona 30 de març de 1967. Amb parella, té tres fills.
Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la UB i Graduat en Ciències Politiques i de l’Administració per l’UNED exerceix d’educador social.


Foto Mario García Gómez (78Kb)

Olga Ortiz Moreno (INDEPENDENT)

Mataró,
Llicenciada en Dret per la UB, amb un Máster en dret de família i infància i un postrau de lideratge femení a la Univesritat Pompeu Fabra, exerceix d’advocada especialista de dret matrimonial i dret penal.
De 2011 a 2015 va ser regidora a Mataró, portant Família, benestar social, salut i consum.
Ha estat Presidenta de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena i Consellera del Consorci Sanitari del Maresme. També va ser membre de l’executiva intercomantal de Barcelona Comarques d’Unió i membre

Foto Olga Ortíz Moreno (3,91MB)

Enric Fernández-Velilla Ceprià

Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i Especialista en Radiofísica Hospitalària.
Col·laborador en el Pla Director d’Oncologia del 2005 al 2010 i en l’adaptació dels currículums de FP a la LOE.
Actualment Radiofísic al Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital de l’Esperança i professor del Cicle Formatiu de Grau Superior de Radioteràpia a l’Institut Bonanova (Parc de Salut Mar).

Foto Enric Fernández-Velilla Ceprià (235Kb)

Esther Pujol i Martí

Jonatan Martínez López

Mireia Dionisio Cale

Carlos Cordón Núñez

Judith Riera Román

Ernesto Carrión Sablich

Isabel Sierra Navarro

Abdul Razzaq Sadiq Chohan

Elia Tortolero Orejuela

Marcos Pérez López

Sonia Guerra López

Salustià Monteagudo Hidalgo

Maria Lladó Leal

Juan Pedro Pérez Castro

Maria Teresa Revilla Sánchez

Mohamed Ahsissene Ben Sbih

Concepción Jiménez Cruz (Conchi)

Adrià Díaz Maldonado

Miriam Pérez Rojano

David Buxens Escorihuela

Maria Immaculada Bajo de la Fuente

Antonio Rozas Martínez

Ana Ampudia i Dalmau

Roger Guisado Castro

Anna Villarreal Pascual

José Luis López Carrasco

Carmen López García

José Antonio Monteagudo Urgel

Isabel Iglesias Martínez

Hugo Ferrer Sáez

Carme Tena Lameiro

David Gómez Luque

Rosa Jiménez Martínez

Ernest Suñé Nicolas

Daniela Fernández Llorens (INDEPENDENT)

Lucio Villasol González

Eva Riulas Huet

Jordi Piera Cascales

Olga Campos Berlanga

Miguel Comino Haro

Dolors González Dana

Joan Ramón i Bernabé

Mireia Cándida Garrido García

Juan Carlos Fernández López

Eva Centeno Escudero

Marcos Delgado Chamizo (INDEPENDENT)

Susana López Rico

Manolo Gómez Acosta

Isis Abad Ruiz

Alex Ramos Torre

Núria Gispert Feliu

Manuel Zaguirre Cano

Anna Balletbó i Puig

Carlos Losada Marrodan (INDEPENDENT)

Carme Valls Llobet (INDEPENDENT)

Mario Romeo García

Elisenda Malaret García (INDEPENDENT)

Jordi Hereu i Boher

Victoria Camps Cervera (INDEPENDENT)

Carlos Jiménez Villarejo (INDEPENDENT)

Suplents

Laura Rodríguez Mesa

José Ignacio Aparicio Ciria

Laura Millan Martos

Javier Fernández Medrano

Catalina Siles Royo

Pedro Curado Bola

Tarragona

Rosa M. Ibarra Ollé

Alió, 1969. Casada i amb dos fills.
És llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida i té un Màster en Lideratge per la Gestió Política i Social per la UAB.
Afiliada al PSC des de 2005, ha estat regidora de l'Ajuntament d'Alió des de 1999 fins el 2007. Des de 2007 és regidora de l'Ajuntament de Valls, essent responsable de la Regidoria d'Obres, Activitats i Habitatge i presidenta de PROVALLS fins el 2011, any en què va ser nomenada com a Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament, càrrec que manté actualment.
Durant tres mandats va ser també consellera comarcal del Consell Comarcal de l'Alt Camp: 1999-2003, 2003-2007 i 2011-2015, any en que va ser cap de llista del PSC a les eleccions municipals. Diputada al Parlament en la darrera legislatura, ha estat Portaveu de la comissió de justícia.
Treballa, des de fa més de vint anys, com a Delegada de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona.

Foto Rosa M. Ibarra Ollé (538Kb)

Carlos Castillo Rosique

Tarragona, 1975.
Llicenciat en Dret per la UAB, mestratge en Dret d’Empresa i en Dret Urbanístic i postgrau en dret urbanístic, ha treballat a diversos sectors, com ara el farmacèutic i el de la restauració, i actualment exerceix com advocat soci del Despatx “Kesse Advocats” de Tarragona, on porta temes de dret laboral i administratiu. De 2003 a 2015 va ser regidor de l’ajuntament de Tarragona, sent a partir de 20007 tinent d’alcalde de les àrees de territori, mobilitat, seguretat ciutadana i llicències. Inicia el seu camí polític al Consell Escolar de l’Institut Martí i Franquès de Tarragona, en nom del Sindicato de Estudiantes. A la universitat va ser membre del Claustre, de la Junta de Govern i del Secretariat d’Estudiants de la URV, en nom de la AJEC. De 1999 fins a 2004 va ser Primer Secretari de la JSC de les Comarques Tarragonines i de 2000 a 2004.
portaveu de la federació de comarques tarragonines del PSC. Actualment és el primer Secretari de la Coordinadora Comarcal del Tarragonès del PSC.
L’any 2015 entra com a Diputat al Parlament de Catalunya, sent a la darrera legislatura portaveu de la comissió d’interior i de la comissió de Seguretat Viària i membre de la comissió de polítiques de joventut.

Foto Carlos Castillo Rosique (396Kb)

Joan Caballol (INDEPENDENT)

Tortosa, 11 de maig de 1964, casat i amb 2 fills
Professional el sector Agències de viatges i internacionalització d’empreses agroalimentàries, especialment a l’Àrea d’Europa, la seva trajectòria professional ha estat molt vinculada al món del turisme: va ser professor col·laborador del Màster de turisme a ESADE (2002-200), i al 2008 li van atorgar la Medalla de Turisme de Catalunya per la Trajectòria professional.
Militant d’Unió des de 1995, va ser membre del Consell Nacional d’UDC des de 2000 fins a 2017. Va ser Tinent d’alcalde de l’ajuntament de Tortosa i Vice-president del Consell comarcal del Baix Ebre de 2007 a 2011. Fundador i signant del Manifest de fundació d’Units per Avançar, el 19 de juny de 2017, és responsable d’implantació d’Units al Consell Directiu.
Vinculat des de fa anys a la vida cultural, és soci de l’Associació Cor Flumine de Tortosa i Patronat Escolar Obrer de la Sagrada Família.
Des de 2004 és President de PIMEC Comerç i Autonoms a Terres de l’Ebre i membre de la Permanent de Pimec Comerç.


Foto Joan Caballol (2,72Mb)

Bibana Porres Carranza

Andreu Martín Martínez

Rocio León Aller

Manel de la Vega Carrera

M. Jesús Sánchez Soldevila

Eloi Menasanch Sevil

Laura Vidal García

Christian Martínez Rodríguez

Dolors Gurrera Romo

Alfons García Rodríguez

Dolors Bel Guerrero

Ander Mikel Basterrechea Aranguren

Ambiorix de Jesús Rivera Rodríguez

Meritxell Cano Bravo

Josep Félix Ballesteros Casanova

Suplents

Lucía López Cerdan

Lucio Moreno Fernández

Lleida

Óscar Ordeig Molist

Vic, 14 de març de 1978. Casat i amb tres fills.
Doctor en Administració i Direcció d’Empreses, Màster en Administració i Direcció d’Empreses, Màster en Fiscalitat i Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport va ser L’any 2001 va ser cap de departament de l’ajuntament de la Seu d’Urgell i de 2007 a 2007 Gerent de l’Associació Esportiva Sedis Bàsquet- La Seu d’Urgell. L’any 2008 va entrar com assessor empresarial del Centre Europeu d’Empreses i Innovació, CEEI Lleida, càrrec que va deixar el 2011 quan va passar a ser assessor polític del grup socialista de la Diputació de Lleida.
Vinculat amb entitats socials, culturals i esportives, membre impulsor de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de l'Alt Urgell i voluntari del programa «Acompanyament educatiu» de la Seu d'Urgell, l’any 2007 va entrar com a regidor a l’Ajuntament de la ciutat, sent-ne portaveu des de 2009.
Al 2014 va entrar com a Diputat al Parlament. A la darrera legislatura ha estat portaveu de la comissió de la sindicatura de comptes i de la comissió d’agricultura, ramaderia i pesca i membre de la comissió d’Economia i Hisenda.
Actualment és primer secretari de la Federació de Lleida, Pirineu i Aran.

Foto Óscar Ordeig Molist (322Kb)

Montse Mínguez García

1976
Màster en Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió Udl.
Llicenciada en Administració i Direcció Empreses, URV.
1ª Tinent Alcalde, Portaveu i Regidora d’Hisenda i Recursos Humans Ajuntament de Lleida.
Professora Associada a la UdL de l’assignatura Control i Gestió Pressupostària de 3r del Grau ADE.
Presidenta de la Empresa Municipal d’Urbanisme.
En els 12 anys que porto d’experiència municipal, he desenvolupat tasques de responsabilitat política també en les àrees de Joventut, Turisme, Promoció Econòmica i Serveis Socials.
Anteriorment treballava en el Sector Bancari.

Foto Montse Mínguez García (564Kb)

David Pampuls Camats (INDEPENDENT)

Lleida, 1972
Arquitecte superior per la ETSA Barcelona (UPC, 1998), Màster en Biologia de l’Hàbitat (UdL + IEBN, 2013); Màster en Administració i Direcció d’Empreses (EAE + UB, e.c. 2015) i Postgrau en Valoracions Urbanístiques (UPF, 2009). Professor de Disseny Urbà i Urbanística associat al TCi Arquitectura a l’Escola Politècnica Superior EPS (UdL) de Lleida i a l’Escola d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Reus.
Des de 1997 exerceix la professió liberal d’arquitecte al front del seu propi estudi pampolsarquitec+e amb seu a Lleida i que opera en el més ampli espectre de l'arquitectura, des de l'urbanisme fins a l'interiorisme i el disseny.
La seva obra ha estat publicada en diverses publicacions especialitzades nacionals i internacionals, ha estat exposada, entre d'altres, a la Cité de l'Architecture & du Patrimoine, París 2012, ha estat convidats com a ponent en diversos congressos internacionals; i la seva tasca ha merescut el reconeixement professional en diferents certàmens, d’entre els que destaca obra Finalista Premis FAD 2008 u obres premiades a la Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida en les edicions 2004, 2010 i 2014, ; Menció en el 1er Premi Ignasi Miquel per a Joves Arquitectes 2003 o XII Premi AJAC 2014 Arquitectes Emprenedors de Catalunya, entre d’altres.


Foto de David Pampuls Camats (3,42Mb)

Silvia Romero Galera

José Crespin Gómez

Maria Vérges Pérez

Cristian Botija Caravaca

Noelia Soto González

Buenaventura Baca Hernández

Lorena González Dios

Joel Arbonés Solé

Carmen Ribera Baró

Mohammed El Momoum

Núria Medina Ximenis

Àngel Ros Domingo

Suplents

Kleber Esteve Ramells

Rosa Mª Caelles Mir

Pedro Coria González

Pepita Peiró Badia

Carlos García Gómez

Maria Burgués Bargués

José Luís Palacios Rodríguez

Pasión Gador Romero García

Joan Manel Alés Martín

Girona

Rafel Bruguera Batalla

L’Escala, 1956
Diplomat en Magisteri, postgrau en Comunicació i Estratègia Política i Màster en Gestió i Dret Local per la Universitat Autònoma de Barcelona, va començar a militar al PSC l’any 1977. Va ser regidor de l’Escala de 1978 a 2003, i alcalde de l’Escala de 1983 a 1995. De 2004 a 2008 i de 2011 a 2015 va ser senador del PSC a l’Entesa Catalana de Progrés.
Involucrat en l’àmbit de la història, és membre del Centre de Documentació i Recerca Històrica de l’Escala i coordinador de la revista Camí de Ronda. L’Escala: història, vida i patrimoni. Ha escrit diversos llibres relacionats amb el seu municipi, com “Joan Ballesta “Calafat”, un escalenc alcalde de la Girona Republicana (2008), o “Antoni Puig “Tonet”, barber, àcrata i savi. L’anarquisme i la Guerra Civil a l’Escala” (2010)
Diputat al Parlament de Catalunya des de 2015, a la passada legislatura va ser portaveu del grup socialista a la Comissió de Cultura i President de la comissió d’ensenyament i la sindicatura de comptes.

Foto Rafel Bruguera Batalla (393Kb)

Montserrat Surroca (INDEPENDENT)

Caldes de Malavella, 18 de juny de 1974. Casada amb dos fills
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (1996). Advocada exercent, col.legiada a l’Il.ltre. Col.legi d’Advocats de Girona. Mediadora familiar. Programa de Lideratge en Gestió Pública d’IESE Business School (2010-11).
Diputada al Congrés per Convergència i Unió a les Legislatures IX i X. Portaveu a les Comissions de Constitucional, Reglament del Congrés, Cultura, Comissions Mixtes de la Corporació de Ràdio Televisió Espanyola i Defensor del Poble. Adscrita a les Comissions de Justícia, Educació i Esport.
Va ser portaveu del Comité de Govern d’Unió Democràtica de Catalunya i actualment és membre del Comité Directiu d’Units per Avançar.


Foto Montserrat Surroca (185Kb)

Pere Caselles Borrell

Figueres (Alt Empordà), 1971
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Màster en Fiscalitat la Universitat Oberta de Catalunya Soci fundador i administrador a Pere Casellas Consultors Legals, Fiscals i Socials S.L.P.
És secretari d’Acció Política de la Federació de Comarques Gironines i membre de l’executiva nacional.
Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres des de 2015. En aquesta darrera etapa ha estat regidor de seguretat, benestar i habitatge.
Vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà des de 2015 i membre del consell d’administració de Fisersa S.A.

Foto de Pere Caselles Borrell (50Kb)

Maite Guerrero Sánchez

Martí Duran Pons

Laura Serrano Gálvez

Josep Maria Aliste

Cristina Martínez

Albert Bramon Vives

Anna Belén López Soto

Josep López Redondo

Olga Simarro Rojas

Carles Fernández Amer

Mónica Ríos García

Joan Martín

Anna Belén Avilés

Francesc Guisset

Suplents

Toni Marín Acuña

Mª Ángeles Carrión García

Arturo Prades

Marta Poyatos González

Jose García