Eleccions 2017 - Candidatures

Candidatures a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017

Barcelona

Miquel Iceta Llorens

Barcelona, 1960
Primer Secretari del PSC des de 2014
Va ser membre de la Comissió Executiva del PSC des de 1984 al 2011; la darrera responsabilitat que va desenvolupar va ser la de Viceprimer secretari i portaveu del partit. Ha estat regidor de l’Ajuntament de Cornellà (1987-1991), Director del Departament d’Anàlisi del Gabinet de la Presidència del Govern (1991-1995), Sots-director d’aquest mateix Gabinet (1995-1996), Diputat al Congrés per Barcelona (1996-1999) i Diputat al Parlament de Catalunya des de 1999.

Eva Granados Galiano

Barcelona, 1975
Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Barcelona. Màster en Direcció Pública a Esade i experta en Mercat de Treball i Diàleg Social per la Universidad Complutense en col·laboració amb l’Escuela Julián Besteiro de la UGT
Diputada del Grup Socialista al Parlament de Catalunya des de 2010. Ha estat membre del Secretariat Nacional de la UGT de Catalunya amb diferents responsabilitats com les secretaries d’Ocupació, de Política Institucional i la Vicesecretaria General. També ha participat del sindicalisme a nivell estatal al Comitè Confederal de la UGT. És treballadora en excedència de l’empresa ALSTOM, i també en l’àmbit de la recerca i difusió dels Drets Humans a la Universitat de Barcelona, així com en la informació i dinamització de joves al CISEC. Patrona de la Fundació Campalans i Directora de l’Informe Social.

Ramón Espadaler Parcerisas (INDEPENDENT)

Sant Quirze de Besora, 1963
Llicenciat en Geografia i Història per la UB i amb estudis de Ciències Polítiques i Sociologia per la UAB, va entrar a militar a Unió Democràtica de Catalunya l'any 1989, del qual en va ser Secretari General. Al 2014 va ser Secretari General de Convergencia i Unió. També va ser membre de la Cambra de poders locals I regionals del Consell d'Europa
Diputat al Parlament de Catalunya entre el 1992 i el 2000, prèviament havia estat Tinent d'Alcalde de Sant Quirze de Besora entre el 1991 i el 1999 i Tinent d'alcalde de Vic de 1999 al 2000. Entre 2001 i 2003 va ser Conseller de Medi Ambient i Conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya entre el 2012 i 2015, any en que deixa el càrrec.
Com a militant d'Units per Avançar va participar en la convenció fundacional del partit el passat 21 d'octubre de 2017, un projecte polític que es defineix com a catalanista i de centre amb tres prioritats: la cohesió social, l'estabilitat econòmica i la millora de l'autogovern.
Apassionat de la història és autor de diversos articles i ha dirigit diverses excavacions arqueològiques, entre elles la de Sant Miquel de Cardona l'any 1987. També ha publicat el llibre "El Castell de Montesquiu a la darreria de l'Edat Mitjana" (Ed. L'Avenç) i "Sant Hipòlit de Voltregà dins la història" (Eumo Editorial)

Beatriz Silva Gallardo (INDEPENDENT)

Santiago de Xile, 1969
Després d’estudiar periodisme a Xile, va treballar al diari El Mercurio i a la Televisió Nacional de Xile. Periodista en exercici, va arribar a Barcelona el 1995, en el que havia de ser una nova etapa etapa de la seva trajectòria vital i professional. Va compaginar els seus estudis de doctorat en història de l’art amb la corresponsalia del diari El Mercurio, capçalera per la qual va cobrir informativament el cas contra Pinochet a Londres, on va residir entre 2001 i 2002. També va viure a Berkeley –Califòrnia- durant 8 mesos en 2008, on va continuar exercint el periodisme. Actualment col·labora en tasques de producció amb la televisió pública alemanya, SWR i Canal ARTE; i amb diversos mitjans espanyols i internacionals.
El seu compromís polític va començar en la lluita contra la dictadura de Pinochet a Xile, col·laborant amb Ràdio Cooperativa durant el plebiscit de 1988 i les primeres eleccions democràtiques. Aquesta entitat difonia informació alternativa a l’oficial i que va promoure el recompte paral·lel del plebiscit, el qual va impedir que Augusto Pinochet s’auto-proclamés guanyador.
A Catalunya ha militat al PSUC Viu, i va ser fundadora de Federalistes d’Esquerres, plataforma de la qual és membre de la junta directiva. Activista dels drets de la infància i de les dones, és responsable de comunicació de FEDAIA, la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats que treballen amb infants, joves i famílies en situació de risc d’exclusió social o desemparament. A més a més és vicepresidenta del Moviment Democràtic de Dones a Catalunya.

Ferran Pedret i Santos

Barcelona, 1979
Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2002. Postgrau en Estrangeria per la Universitat de Barcelona. Mestratge en Dret del Treball i la Seguretat Social a l'IDEC de la Universitat Pompeu Fabra.
És, des de 2014, primer secretari del PSC-Barcelona. Ha estat secretari d'acció política del PSC-Barcelona entre 2008 i 2012, i viceprimer secretari del PSC-Barcelona entre 2012 i 2014

Alicia Romero Llano

Caldes d'Estrac, 1976
Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, posteriorment vaig acabar estudis de Postgrau en dret local i urbanístic per l'IDEC i de Màster en Direcció pública i governança per ESADE.
A les eleccions municipals espanyoles de 1999 fou elegida per primer cop regidora de l'Ajuntament de Mataró. De 2005 a 2011 fou tinent d'alcalde d'innovació i promoció de la ciutat, i Presidenta del Parc Tecnocampus Mataró-Maresme. A partir del 2011 va treballar al consorci GlobaLleida i a la gerència de l'Ajuntament de Premià de Mar

Jordi Terrades Santacreu

Granollers, 1957
És oficial en excedència del Registre de la Propietat a Mollet del Vallès (Vallès Oriental).
Ha estat president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental (1998-2003) i president del Consell Comarcal del Vallès Oriental des del 1993 fins el 2003. Primer secretari de la Federació del Vallès Oriental del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) (1982-2000).
Diputat des de la VI legislatura

Assumpta Escarp Gibert

Terrassa, 1957
Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona. En aquesta època comença a militar en el PSUC, i més tard passarà a ser membre del PSC.
Des de l'any 1985 vinculada a l'Ajuntament de Barcelona: Àrea de Salut Pública, Ciutat Vella, Serveis centrals, Gabinet del Primer Tinent d’Alcalde, Cap del Gabinet de l’Alcaldia.
Regidora del Grup Municipal del PSC en les eleccions del 2003. Durant aquest període va estar al capdavant de la regidoria de Participació Ciutadana, Solidaritat i Cooperació i posteriorment, al 2006 va ser nomenada Regidora d’Urbanisme, assumint també durant tot el mandat la regidoria del Districte de l’Eixample.
A partir de 2007, a més de continuar al capdavant del Districte de l’Eixample, va ser Regidora Coordinadora de l’Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, i presidenta de TMB. Al maig del 2010 és nomenada Tercera Tinent d’Alcalde i deixa la regidoria del Districte de l’Eixample, ja que és designada regidora del Districte de Ciutat Vella.

David Pérez Ibáñez

Esther Niubó Cidoncha

Pol Gibert Horcas

Marta Moreta Rovira

Raúl Moreno Montaña

Eva María Martínez Morales

Juan Luis Ruiz López

Maria Mas Arrufat

David Donaire Domínguez

Mercè Cardona Junyent

Jordi Riba Colom

Eva Menor Cantador

Josep Perpinyà i Palau

Vanesa Muñoz Fernández

Mario García Gómez

Olga Ortiz Moreno (INDEPENDENT)

Enric Fernández-Velilla Ceprià

Esther Pujol i Martí

Jonatan Martínez López

Mireia Dionisio Cale

Carlos Cordón Núñez

Judith Riera Román

Ernesto Carrión Sablich

Isabel Sierra Navarro

Abdul Razzaq Sadiq Chohan

Elia Tortolero Orejuela

Marcos Pérez López

Sonia Guerra López

Salustià Monteagudo Hidalgo

Maria Lladó Leal

Juan Pedro Pérez Castro

Maria Teresa Revilla Sánchez

Mohamed Ahsissene Ben Sbih

Concepción Jiménez Cruz (Conchi)

Adrià Díaz Maldonado

Miriam Pérez Rojano

David Buxens Escorihuela

Maria Immaculada Bajo de la Fuente

Antonio Rozas Martínez

Ana Ampudia i Dalmau

Roger Guisado Castro

Anna Villarreal Pascual

José Luis López Carrasco

Carmen López García

José Antonio Monteagudo Urgel

Isabel Iglesias Martínez

Hugo Ferrer Sáez

Carme Tena Lameiro

David Gómez Luque

Rosa Jiménez Martínez

Ernest Suñé Nicolas

Daniela Fernández Llorens (INDEPENDENT)

Lucio Villasol González

Eva Riulas Huet

Jordi Piera Cascales

Olga Campos Berlanga

Miguel Comino Haro

Dolors González Dana

Joan Ramón i Bernabé

Mireia Cándida Garrido García

Juan Carlos Fernández López

Eva Centeno Escudero

Marcos Delgado Chamizo (INDEPENDENT)

Susana López Rico

Manolo Gómez Acosta

Isis Abad Ruiz

Alex Ramos Torre

Núria Gispert Feliu

Manuel Zaguirre Cano

Anna Balletbó i Puig

Carlos Losada Marrodan (INDEPENDENT)

Carme Valls Llobet (INDEPENDENT)

Mario Romeo García

Elisenda Malaret García (INDEPENDENT)

Jordi Hereu i Boher

Victoria Camps Cervera (INDEPENDENT)

Carlos Jiménez Villarejo (INDEPENDENT)

Suplents

Laura Rodríguez Mesa

José Ignacio Aparicio Ciria

Laura Millan Martos

Javier Fernández Medrano

Catalina Siles Royo

Pedro Curado Bola

Tarragona

Rosa M. Ibarra Ollé

És llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida i té un Màster en Lideratge per la Gestió Política i Social per la UAB.
Ha estat regidora de l'Ajuntament d'Alió des de 1999 fins el 2007. Des de 2007 és regidora de l'Ajuntament de Valls, essent responsable de la Regidoria d'Obres, Activitats i Habitatge i presidenta de PROVALLS fins el 2011, any en què va ser nomenada com a Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament, càrrec que manté actualment. Va ser la cap llista del PSC a les eleccions municipals de 2015.

Carlos Castillo Rosique

Tarragona, 1975
Llicenciat en Dret per la UAB, mestratge en Dret d’Empresa i en Dret Urbanístic
Regidor de l’Ajuntament de Tarragona amb responsabilitats de govern de 2007 a 2015, portant àrees com Territori, Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Llicències

Joan Caballol (INDEPENDENT)

Bibana Porres Carranza

Andreu Martín Martínez

Rocio León Aller

Manel de la Vega Carrera

M. Jesús Sánchez Soldevila

Eloi Menasanch Sevil

Laura Vidal García

Christian Martínez Rodríguez

Dolors Gurrera Romo

Alfons García Rodríguez

Dolors Bel Guerrero

Ander Mikel Basterrechea Aranguren

Ambiorix de Jesús Rivera Rodríguez

Meritxell Cano Bravo

Josep Félix Ballesteros Casanova

Suplents

Lucía López Cerdan

Lucio Moreno Fernández

Lleida

Óscar Ordeig Molist

Vic, 1978
Doctor en Administració i Direcció d’Empreses, Màster en Administració i Direcció d’Empreses, Màster en Fiscalitat i Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.
Diputat al Parlament, regidor a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i membre de l’Executiva de la Federació de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran.

Montse Mínguez García

David Pampuls Camats (INDEPENDENT)

Silvia Romero Galera

José Crespin Gómez

Maria Vérges Pérez

Cristian Botija Caravaca

Noelia Soto González

Buenaventura Baca Hernández

Lorena González Dios

Joel Arbonés Solé

Carmen Ribera Baró

Mohammed El Momoum

Núria Medina Ximenis

Àngel Ros Domingo

Suplents

Kleber Esteve Ramells

Rosa Mª Caelles Mir

Pedro Coria González

Pepita Peiró Badia

Carlos García Gómez

Maria Burgués Bargués

José Luís Palacios Rodríguez

Pasión Gador Romero García

Joan Manel Alés Martín

Girona

Rafel Bruguera Batalla

L'Escala, 1956
Diplomat en Magisteri, Diplomat de postgrau en Comunicació i Estratègia Política i Màster en Gestió i Dret Local per la Universitat Autònoma de Barcelona; Màster en Gestió i Dret Local per la UAB
Diputat al Parlament de Catalunya des de 2015. Alcalde de l’Escala de 1983 i 1995. Senador pel PSC a l’Entesa Catalana de Progrés de 2004 a 2008 i de 2011 a 2015.

Montserrat Surroca (INDEPENDENT)

Pere Caselles Borrell

Maite Guerrero Sánchez

Martí Duran Pons

Laura Serrano Gálvez

Josep Maria Aliste

Cristina Martínez

Albert Bramon Vives

Anna Belén López Soto

Josep López Redondo

Olga Simarro Rojas

Carles Fernández Amer

Mónica Ríos García

Joan Martín

Anna Belén Avilés

Francesc Guisset

Suplents

Toni Marín Acuña

Mª Ángeles Carrión García

Arturo Prades

Marta Poyatos González

Jose García