Volem ser l'esperança d'estabilitat que posi fi a aquesta Catalunya esquinçada

  • Eva Granados
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes es plantegen el XIV congrés "amb humilitat però sabent que disposem de la capacitat per ser el partit aglutinador de l'esquerra catalanista, progressista i no independentista"

"És el moment de passar pàgina d'aquesta dècada de governs independentistes que han actuat fracturat i dividit la societat, és el moment del PSC" ha anunciat Eva Granados, coordinadora de la ponència marc del PSC, aquest matí en una roda de premsa en la qual ha presentat els eixos bàsics de la ponència que el PSC debatrà els dies 13, 14 i 15 de desembre en el XIV Congrés del partit. "Seran els 1200 delegats i delegades els que tindran el protagonisme per fixar el model a seguir pel partit els anys vinents" ha recordat Granados, que ha explicat que els i les socialistes "ens plantegem el congrés amb humilitat però sabent que disposem de la capacitat per ser el partit aglutinador de l'esquerra catalanista, progressista i no independentista". En aquest sentit, Granados considera que el PSC pot ser "l'esperança d'estabilitat per posar fi a aquesta Catalunya esquinçada. Estem preparats per governar i fer possible l'entesa entre catalans".

La ponència marc que es debatrà fa bandera de 4 eixos: la Catalunya unida en la diversitat i ben governada, la igualtat d'oportunitats, la transició ecològica i la Catalunya violeta que lluita contra la violència masclista i pel reconeixement de més de la meitat de la població, que són les dones. Eixos que seran validats pels més de 1200 delegats que, explica el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, "tenen la darrera paraula en tot, ja que són els que fixaran la línia política que el partit ha de seguir en els pròxims 3 anys".

Salvador Illa també ha fet valoració de la constitució de les Corts demà, que veu configurades per "una majoria progressista i també per una majoria pel diàleg que esperem que pugui desembocar en una investidura de l'única alternativa que hi ha davant els resultats de les eleccions de novembre, que és Pedro Sánchez". Finalment també ha volgut destacar la "implicació a fons" dels socialistes catalans en la cimera sobre el clima COP25, que s'inicia avui a Madrid, i que comptarà amb la participació activa de l'eurodiputat socialista Javi López.

Paraules clau: