Pere Navarro: “Avui és un bon dia pels qui pensem que hi ha un camí de diàleg i d’acord”

  • Actualitzat:
  • Creat:

PSOE i PSC acorden un document amb els eixos principals del projecte socialista per crear espais de diàleg i acord i una alternativa territorial i social

El comitè de coordinació política PSOE-PSC s’ha constituït aquest matí a la seu del PSC i ha aprovat un document amb els eixos principals del projecte socialista per crear espais de diàleg i acord, així com una alternativa territorial i social. Entre els principals punts d’aquest document figura la creació d’una campanya d’explicació i aprofundiment de la proposta federal i d’una subcomissió dins la comissió constitucional del Congrés dels Diputats per abordar la renovació del model territorial, a més de proposar l’adopció d’iniciatives polítiques i parlamentàries de desenvolupament de l’Estat de les Autonomies que afavoreixin la lleialtat i la cooperació entre administracions.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha considerat que el resultat de la reunió permet afirmar que “avui comença a caminar l’alternativa al xoc entre separadors i separatistes”, per la qual cosa s’ha mostrat convençut que “avui és un mal dia per aquells que no volen l’acord i per qui pensava que els socialistes no seríem capaços de posar-nos d’acord”. “Avui és un bon dia, per contra, per qui des de Catalunya i Espanya pensem que hi ha un camí de diàleg i d’acord i per crear un altre model de societat”, ha dit Navarro.

Pere Navarro ha denunciat a més l’actitud dels governs espanyol i català pel que fa al debat sobre l’encaix de Catalunya i Espanya, als quals ha advertit que “tan perillós és no voler reconèixer un problema com portar el país al precipici”. “Una i altra actitud són absolutament irresponsables, no tenen futur i estan condemnades al fracàs més absolut”, ha sentenciat. Finalment, el primer secretari dels socialistes catalans ha alertat del "perill de trencament i fractura que pateix la societat com a resultat de les polítiques de destrucció de l’estat de benestar, de drets individuals que pensàvem garantits i que les polítiques de Mas i Rajoy posen en perill".

Adjuntem Document
 

Fitxers adjunts: