Miquel Iceta afirma que “ara el que importen són les persones, reactivar l’economia, fer més transparent la política i fer eficaç la gestió municipal”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Primer Secretari del PSC ironitza que “mireu la política catalana i espanyola i ja em direu qui toca de peus a terra, resol problemes i diu la veritat”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que les candidatures del PSC a les eleccions municipals estan formades per “gent que renuncia a una part de la seva vida per treballar per la col·lectivitat, i mereix un reconeixement. Vivim temps de incerteses, però tenim la força que donen les nostres conviccions, la nostra història i la nostra organització”. “Mireu la política catalana i espanyola i ja em direu qui toca de peus a terra, resol problemes i diu la veritat: ara el que importen són els persones, reactivar l’economia, fer més transparent la política i fer eficaç la gestió municipal”, ha afegit.

Durant la seva intervenció a l’obertura de la Convenció Municipal dels Socialistes de Catalunya, Miquel Iceta ha agraït als candidats “la vostra feina i la vostra fidelitat a un projecte col·lectiu” i ha explicat que el que es parla als actes als municipis “no són grans elucubracions tòriques, són els petits gestos, els grans valors, els grans esforços per transformar pobles i ciutats”. “Formem part del projecte dels Socialistes de Catalunya, d’un projecte que té una arrel municipalista indubtable i amb uns valors que ens porta a lluitar per una societat més justa, més pròspera i més segura. Els nostres candidats són persones al servei de persones, se situen al costat de la gent i a la vora dels problemes”, ha subratllat.

Per la seva banda, l’alcaldable socialista a Barcelona, Jaume Collboni, s’ha mostrat convençut de “tornar a aixecar el partit. Naveguem a contracorrent, però això forma part de la història de l’esquerra. Hi estem acostumats i estem preparats”. “Hem somiat i construït pobles i ciutats en què el que realment ha importat ha estat universalitzar els serveis públics, fer un urbanisme de qualitat, fer que tots els barris fossin com els primers barris de totes les ciutats”, ha assegurat.

Finalment, a la cloenda de l’acte, el president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assenyalat que “estem en moments molt durs” i que, com diu l’eslògan de la convenció, “l’important és l’ocupació, la igualtat i la democràcia”. “Aquest és el paper dels ajuntaments: és a les ciutats i pobles on es desenvolupen les persones, on es desenvolupen els nostres valors. D’altres hi veuen coses ben diferents a les eleccions municipals, però no entenen el que és Catalunya ni entenen que l’organització social col·lectiva més antiga i amb més futur és el municipi. Nosaltres som conceptualment municipalistes”, ha conclòs.

Fitxers adjunts: