Bruguera a Borràs: “Volen una República d’amics, parents i coneguts?”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El portaveu de Cultura diu a la consellera que “les seves primeres declaracions als mitjans donaven a entendre una suposada revelació de secret, una possible filtració d’informació sobre un tema declarat pel jutjat com secret de sumari”

El portaveu de Cultura del Grup Socialistes-Units per Avançar, Rafel Bruguera, ha recordat a la consellera Laura Borràs que “vam sol·licitar la seva compareixença perquè vingués a donar explicacions sobre la informació que vostè hagués pogut rebre per part del Conseller d’Interior sobre una investigació judicial que la podia afectar directament, concretament sobre presumptes irregularitats comeses en la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes”. “Les seves primeres declaracions als mitjans de comunicació donaven a entendre una suposada revelació de secret, una possible filtració d’informació sobre un tema declarat pel jutjat com secret de sumari. I es produïa una evident contradicció entre el que vostè afirmava que li havia dit el conseller d’Interior, el senyor Buch i les pròpies declaracions del conseller, que negava les seves afirmacions”, li ha dit.

 

Durant la compareixença de la consellera de Cultura en comissió, Bruguera ha afirmat que “ no teníem intenció d’aprofundir, ara i avui, en el fons del tema, és a dir, en les presumptes irregularitats i tractes de favor comesos en la seva etapa com a directora de la ILLC. Ho pensàvem deixar, en tot cas, per més endavant, en funció dels resultats de la investigació judicial, però amb la seva compareixença d’avui, a petició pròpia, ens obliga a fer-ho perquè no podem ni volem passar per alt les nostres responsabilitats com a diputats”.

 

“Quina és la seva relació amb el senyor Isaías H. F., a qui presumptament va adjudicar tres contractes a dit, trossejant-los i sense concurrència pública, un dels quals aquest mateix any 2018 quan ell ja havia estat detingut per suposats delictes? Els hi va adjudicar, sí o no? Aquest senyor ha col·laborat amb vostè en màsters o cursos organitzats i dirigits a la Universitat de Barcelona per vostè? Sí o no? Aquest senyor ha format part del Grup Hermeneia?  Sí o no? És veritat que en tres ocasions els va guanyar el senyor Isaías H. F.? Si o no? L’actual director de la ILLC ha donat classes en màsters dirigits per vostè? Sí o no? El cap de comunicació de la conselleria de cultura ha donat classes en màsters dirigits per vostè? Sí o no? Aquesta és la República que volen construir, consellera? Una República d’amics, parents i coneguts?”, li ha preguntat.

 

“Anuncio, tanmateix, que sol·licitarem informació i documentació sobre les convocatòries de beques i ajuts realitzats per la ILLC entre 2013 i 2017, sobre els contractes adjudicats per la ILLC, sobre les beques i ajuts concedits i sobre les beques per viatges a l’estranger concedits en el mateix període. També que presentarem la sol·licitud corresponent perquè la Sindicatura de Comptes realitzi una auditoria dels contractes, adjudicacions, beques i ajuts de la ILLC entre 2013 i 2017, tenint en compte que l’últim informe de fiscalització sobre la ILLC realitzat per la Sindicatura de Comptes es remunta a l’any 1992”, ha conclòs.