Salvador Illa fa una conferència a Madrid al Nueva Economía Fórum

“Volem enfortir el vincle amb Espanya per transformar-la, per construir una Espanya millor”

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat avui que “a Catalunya no hi haurà referèndum ni amnistia. Ho dic amb respecte pels que ho pensen, però no passarà. I no passarà perquè ho digui jo, no passarà perquè no ho vol una majoria de catalans. No existeix una majoria del 52 per cent, i a més la majoria independentista s’ha trencat”. “Cal una nova majoria que respecti tothom, que pregunti on vols anar i què vols fer. Hem de buscar allò que ens uneix entre els catalans i allò que ens uneix entre els espanyols. Volem enfortir el vincle amb Espanya per transformar-la, per construir una Espanya millor i modernitzar-la”, ha afegit.

 

“Aquesta fortalesa s’assoleix amb el diàleg. No hi ha cap altre instrument. Un diàleg per obrir negociacions i arribar a acords. Vull agrair a totes les formacions polítiques que aposten pel diàleg amb pausa i desassossec. Un diàleg que també s’ha de produir a Catalunya i entre catalans, no hi ha un pensament homogeni a Catalunya. Un diàleg que va obrir el president Torra i que el president Aragonès es va comprometre a enfortir, però no ho està fent. Per què exigir als altres el que no es fa a Catalunya? Cal fer un diàleg sense terminis ni ultimàtums, un diàleg sincer, amb respecte, lleialtat i esperit constructiu”, ha explicat.

 

Salvador Illa ho ha dit en una conferència a Madrid, en el marc d’un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, on hi ha assistit, entre d’altres autoritats, els ministres Nadia Calviño, Félix Bolaños, Pilar Llop i Raquel Sánchez. El Primer Secretari del PSC ha volgut que les seves primeres paraules fossin “un reconeixement a tot el personal sanitari. Ho dic amb total sinceritat. Un reconeixement merescut, just i necessari per la seva vocació i la seva credibilitat, que ha estat clau en el programa de vacunació. La pandèmia ens ha posat al davant de moments molt difícils”.

 

Salvador Illa ha indicat que “el PSC és un partit catalanista. Reivindiquem la identitat catalana, i des d’aquesta afirmació volem una vinculació forta i real amb la resta d’Espanya. Aquesta identitat es reflecteix a la nostra llengua, i el PSC estarà en un  nou pacte pel català. Un pacte per la convivència lingüística, en el que no permetrem que el castellà sigui tractat com una llengua estrangera”.

Transcripció de la conferència

Descarrega la conferència de Salvador Illa al New Economy Forum

Veure PDF

Les fotos de Salvador Illa al Debat de Política General

Visita la galeria amb les millors imatges de Salvador Illa durant la seva intervenció al Parlament de Catalunya

Debat de Política General al Parlament

Vídeo resum

L’emocionant vídeo amb alguns dels moments destacats de la intervenció del cap de l’Oposició.

El tweet destacat

Vídeo de la intervenció completa

Salvador Illa al Fórum Nueva Economía

Comparteix: