“Tindrem el nou Govern progressista que necessita Catalunya”

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha demanat, aquest diumenge, a Girona, “el vot a tots els que van voler canvi en 2017. Podeu confiar-hi. Aquesta vegada sí que hi haurà una utilitat al vot”, a diferència del que va passar en les darreres eleccions catalanes.

“Escolteu amb atenció: nosaltres no us abandonarem. Torno per quedar-me. Ho repeteixo: nosaltres no us abandonarem. Torno per quedar-me. Si guanyem, respondrem a la vostra confiança presentant-nos a la investidura”, ha manifestat. I ha afegit: “tenim les idees molt clares. Ni hi haurà tripartit, ni hi haurà ‘procés’. Tindrem el nou Govern progressista que necessita Catalunya. Ni hi haurà independència ni decadència; tindrem el nou Govern progressista que necessita Catalunya”.

En aquesta línia, Illa ha fet una crida a votar “sense etiquetes”, amb “cap, amb cor; no importa on vau néixer ni a qui vau votar les últimes eleccions, voteu amb totes les vostres forces i el canvi s’obrirà pas. Nosaltres no us abandonarem. Us ho garanteixo. Tindrem el nou Govern progressista que necessita Catalunya. Per invertir en Sanitat pública, promoure l’economia, crear ocupació, ocupació, i impulsar els avenços socials que necessiten els nostres joves i les nostres dones. I les cures de la gent gran”.

Sánchez: “Està en joc si Catalunya escriu una nova pàgina de justícia social”

De la seva banda, el president del Govern d’Espanya i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, veu Salvador Illa com l’únic candidat que pot treure Catalunya de la “decadència”. “Els catalans tenen l’oportunitat de passar pàgina d’una dècada perduda. Paràlisi institucional, l’aventura independentista no va arribar a cap costat. El 14-F estan en joc diferents coses. Segons els independentistes, està en joc declarar la independència al matí o a la tarda, però ni ells mateixos se la creuen. Per a la dreta, com sempre, està en joc la salvació d’Espanya, i tampoc s’ho creuen ni ells mateixos. La veritat és que està en joc si Catalunya segueix en el pantà o escriu una nova pàgina de justícia social i convivència”, ha declarat.

Iceta:”Catalunya no necessita candidats, necessita un president

El ministre de Política Territorial i Funció Pública i primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha manifestat que “friso per tenir dos presidents que no es donin l’esquena, que es donin la mà i ens facin avançar a tots plegats. Catalunya no necessita candidats, necessita un president com Salvador Illa“.

En aquesta línia, Iceta ha assenyalat que “si a Catalunya ho tenim tot, per què no ha anat bé? Perquè teníem un govern rovellat. En Salvador és un home d’esquerres que vol la millor Catalunya i que ve de la millor escola, el municipalisme”.

Batet: “No podem desaprofitar tenir un Govern actiu i amic”

De la seva banda, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha cridat a concentrar el vot per a Salvador Illa per “passar pàgina” del procés i obrir una nova etapa de “diàleg” amb l’Estat: “No podem desaprofitar tenir un Govern actiu i amic de Catalunya”, ha subratllat.

“Cal aprofitar que tenim a Espanya un Govern compromès amb un projecte conjunt per fer que tots ens sentim part d’aquest projecte”, ha dit durant l’acte en què també ha intervingut la número u de la candidatura socialista per Girona, Sílvia Paneque.

Comparteix: