Miquel Iceta: “Poden endarrerir el canvi, però no poden impedir-lo”

“Ens oposem a l’ajornament de les eleccions, perquè no es pren en base a criteris epidemiològics”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha manifestat que “ens oposem a l’ajornament de les eleccions i més encara si la és per fer-les el 30 de maig, un canvi que no es pren en base a criteris epidemiològics”.

Iceta ha assenyalat que, a Catalunya, “la dinàmica del canvi” liderada pel candidat socialista Salvador Illa “és imparable”. “Poden endarrerir el canvi, però no poden impedir-lo”, ha sentenciat, per recordar a continuació que “una cosa és canviar la data de les eleccions i, l’altra, canviar les regles del joc quan la partida ja ha començat. Una cosa és possible i, l’altra, des del nostre punt de vista, no”.

A la sortida de la reunió de la Taula de Partits celebrada avui divendres al Parlament, Iceta ha recordat que les dades de la Generalitat situen el pic d’aquest nova onada de la pandèmia al 19 de gener i que “les dades facilitades dijous [ahir] són millors que les de dilluns [11 de gener] i indiquen que “estem en un context de mitigació”.

“Son dades  molt millors que quan es va dictar el protocol de contenció de la pandèmia per a les eleccions” i que ofereixen “una perspectiva millor que quan es va signar el decret de convocatòria”.

En aquesta línia, el primer secretari socialista ha reiterat que “no han estat criteris epidemiològics els que han marca aquesta decisió” i ha recordat que la proposta presentada pel PSC de celebrar els comicis el diumenge 14 o el diumenge 21 de març pretenia “no només assolir consens, sinó també evitar efectes d’una possible quarta onada”. “Hem defensat un ajornament tècnic de 5 setmanes, temps suficient per rebaixar la pressió assistencial”, ha afegit.

COMPARECENCIA DEL PRESIDENTE DEL GOBIERNO TRAS EL CONSEJO EUROPEO EXTRAORDINARIO

Veure PDF
Comparteix: