Illa retreu a Aragonès que no presenti un pressupost per a aquest any davant el Parlament

“Vostè es va comprometre a vincular investidura amb Pressupost; arrenquin, liderin i no arrosseguin els peus”, li diu

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar i cap de l’oposició, Salvador Illa, ha retret avui al president de la Generalitat que el Govern no porti al Parlament un pressupost per a aquest any 2021 per la via d’urgència i que Catalunya continuï gestionant-se amb els comptes de l’any anterior amb criteris prepandèmia. Durant la sessió de control al president, Illa ha recordat a Pere Aragonès el seu compromís del passat 9 de febrer on va vincular el seu eventual acord d’investidura a un acord pressupostari.

“El país no pot esperar i aprovar un Pressupost per aquest 2021 no és menor, és posar 2.000M€ més de recursos al servei de Catalunya en un moment en què es necessiten el màxim de recursos per garantir que ningú quedi enrere”, ha destacat el dirigent socialista.

“Si la raó per no presentar-los és que no es refien de la seva majoria parlamentaria, doncs aquí té el grup socialista per ajudar en el que calgui perquè Catalunya vagi endavant”, ha afegit Salvador Illa, que ha fet una crida a Aragonès a fixar les seves polítiques en una Llei de Pressupostos que atorgui al Govern “credibilitat”; “arrenquin, liderin i no arrosseguin els peus”, ha conclòs.

Preguntes al Consell Executiu sobre indústria, agressions als professionals mèdics i planificació del nou curs escolar

A les preguntes al Govern, el portaveu de Treball Pol Gibert ha assenyalat que “mentre a Europa s’aposta per la indústria, aquí tenim un pressupost d’indústria molt limitat i cada any retallat. Sense nous comptes seguim sense recursos per la indústria de Catalunya. Conseller Torrent, sigui valent i demostri que serà millor que els seus predecessors”.

Al seu torn, la portaveu de Salut Assumpta Escarp ha denunciat que “la meitat de les agressions per violència interpersonal no es denuncien. Tenim molts protocols, però no tenim un pla integral per abordar la violència contra els professionals del sistema de l’ICS i el SISCAT”. És per això que ha preguntat al Conseller si “considerarà una prioritat l’abordatge a les agressions del professionals. Creu que estem donant una bona resposta?”.

Finalment, la portaveu d’Educació, Esther Niubó, ha preguntat per la planificació del propers curs escolar i ha dit demanat al Conseller que “eviti qualsevol nova retallada en educació. “Li recordo que el seu Departament inverteix el mateix que fa 10 anys en el sistema educatiu, quan avui té 150.000 alumnes més a les aules que aleshores. No sumi més retallades i convenci el seu govern de la importància d’invertir en educació com a pilar del progrés, d’igualtat d’oportunitats i de cohesió social”, ha conclòs.

Comparteix: