Illa: “No es pot ser president de la Generalitat a qualsevol preu”

“Les negociacions per un acord de govern entre forces independentistes són presoneres de la CUP i de la dreta catalana”, afirma

Després de reunir-se, aquest dimecres al matí, amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en el marc de la ronda de contactes convocada per abordar una possible investidura del nou president de la Generalitat, Salvador Illa ha explicat que ha ofert, com a líder de la força més votada en les eleccions del 14F, la seva “disponibilitat” per “afrontar un debat d’investidura per mirar de convèncer la majoria de la cambra”.

“El Parlament sorgit de les darreres eleccions és un reflex del que van votar els catalans i les catalanes el 14 de febrer passat: un vot a l’esquerra i pel retrobament dels catalans i catalanes amb ells mateixos”, ha exposat Illa.

“Un vot -ha afegit- per posar en marxa Catalunya. Un vot per deixar enrere 10 anys de decadència, per passar pàgina i per posar les institucions a treballar per les necessitats dels catalans i les catalanes, per lluitar contra la pandèmia, per reactivar la nostra economia i per donar suport a les nostres empreses, autònoms i treballadors, i per garantir que ningú quedi enrere”.

“Constato amb preocupació que aquestes no són les prioritats d’una part de les forces polítiques d’aquest país: avui, les negociacions per a un acord de govern entre forces independentistes són presoneres de la CUP i de la dreta catalana i aposten pel camí fàcil i alhora més costós pel país: el bloqueig, en definitiva la paràlisi”, ha argumentat Illa, que sosté que “Catalunya hi seguirà perdent amb aquest possible pacte que neix tocat”. I en aquesta línia, ha conclòs: “no es pot ser president de Catalunya a qualssevol preu. El preu de no recolzar els Mossos d’Esquadra o de donar l’esquena a SEAT, per exemple. Catalunya mereix molt més”.

Comparteix: