Vox utilitza la nostra democràcia per atacar-la políticament des de dins

  • José Zaragoza
  • Actualizado:
  • Creado:

El diputat del PSC al Congrés, José Zaragoza, recorda als diputats de Vox que el Govern de l'Estat "no té por a la llibertat d'expressió, i tampoc al lliure exercici de l'activitat política"

El Grup Parlamentari Socialista ha rebutjat una Proposició de Llei de Vox que pretén reformar la Llei orgànica de Partits Polítics amb l'objectiu d'il·legalitzar els partits secessionistes. El diputat del PSC i coordinador dels diputats del PSC al Congrés, José Zaragoza, ha explicat que la proposició de Vox "ni és pertinent, ni és útil, ni respon als desitjos de la majoria de la ciutadania, que vol canalitzar els debats en les regles de la democràcia i la pluralitat política".

"Avui Vox ens presenta una proposició de llei plena de l'odi al qual ens ha acostumat des de que va arribar a aquesta cambra", ha destacat Zaragoza, que ha criticat que els diputats del partit d'Abascal tenen "un problema important amb la pluralitat política i la llibertat d'expressió".

El diputat del PSC ha recalcat que el Govern de l'Estat "està compromès amb la convivència, el progrés, el diàleg i l'enteniment", i no té por "ni a la llibertat d'expressió, ni al lliure exercici de l'activitat política". Així mateix, Zaragoza ha recordat que "les lleis a Espanya protegeixen la convivència, i per això aquest govern va treure al dictador Franco del seu mausoleu i il·legalitzarà la fundació Francisco Franco".

Zaragoza ha acusat Vox d'utilitzar la nostra democràcia "per atacar-la políticament des de dins", i ser "enemics" de la Constitució. "La Constitució es va crear per a unir, i vostès la volen utilitzar per a dividir. La Constitució es va crear per a progressar, i vostès la volen utilitzar per a retrocedir. La Constitució va servir per a mirar al futur, i vostès només enyoren el passat on no hi havia Constitució", ha conclòs.

Palabras clave: