Volem una Diada oberta a tothom, en què tots els catalans ens hi sentim còmodes

  • Salvador Illa
  • Actualizado:
  • Creado:

Salvador Illa fa "Una triple apel·lació a la reconciliació entre catalans, al bon govern i al retorn de la bona política, la política que busca el consens, accepta la pluralitat de maneres de pensar i els acords a través de la negociació i el pacte"

"Fem una triple apel·lació a la reconciliació entre catalans, al bon govern i al retorn de la bona política, la política que busca el consens, accepta la pluralitat de maneres de pensar i els acords a través de la negociació i el pacte" ha explicat el secretari d'organització, Salvador Illa, en una roda de premsa en la qual ha presentat el manifest dels i les socialistes per la Diada de Catalunya. Illa ha defensat "una diada oberta a tothom, inclusiva i en la que tots els catalans ens hi sentim còmodes" i ha explicat que el PSC assistirà "com hem fet sempre" a l'entrega de medalles d'honor del Parlament i a l'ofrena floral de Rafael Casanovas, però "no a l'acte organitzat per Govern amb el nom de "Tornarem" perquè entenem que és un acte de part, que exclou i oblida a la meitat de la població de Catalunya".

Illa també ha fet referència al que considera "una setmana clau per a la possible investidura" recordant que els i les socialistes catalans "creiem que els ciutadans han manifestat per un govern presidit per Pedro Sanchez" i que "no estem triant entre altres alternatives, per això no s'entén que davant aquesta realitat i hi hagi postures d'obstruccionisme". Per això ha cridat "a la responsabilitat de totes i tots per evitar una repetició electoral que no volem".

Finalment el secretari d'organització socialista ha recordat que Miquel Iceta realitzarà dues conferències aquesta setmana; un dijous a l'Ateneu de Madrid sota el títol "El ideal federal", en la que serà presentat per Nicolás Sartorius, i una altra a Oviedo divendres amb el nom "La España de todos" on el presentarà el senador Francisco Blanco. Finalment, el primer secretari del PSC, assistirà aquest dissabte al consell de política federal del PSOE a Logroño

Palabras clave: