Volem mesures urgents contra la despoblació i l’empobriment de les comarques rurals

  • Òscar Ordeig
  • Actualizado:
  • Creado:

Aprovada una moció socialista que insta la Generalitat a convocar una taula de treball que analitzi la situació actual, un calendari d’accions concretes i un pla de finançament

El diputat del grup Socialistes-Units per Avançar Òscar Ordeig ha defensat avui una moció que “té com a objectiu principal que el Govern prengui mesures urgents, però amb efectes a llarg termini, per aturar la despoblació, l’empobriment i l’envelliment que patim a les comarques rurals”. Una situació, ha dit, “que és la conseqüència de les retallades i la desinversió del Govern de Catalunya en un territori que només rep la seva atenció quan tenen lloc catàstrofes com el darrer incendi que va cremar quasi 6.000 hectàrees de Ribera d’Ebre, Garrigues i Segrià”.

 

La moció socialista insta la Generalitat a convocar i presentar en el màxim de 3 mesos una taula de treball que analitzi la situació actual, un informe i un calendari d’accions concretes i un pla de finançament per aquestes accions. En aquest sentit, el diputat socialista ha explicat que “és imprescindible la implicació de tot el Govern en el desenvolupament rural per evitar el retrocés econòmic i social de les zones menys poblades, un retrocés que suposa l’abandonament de bona part del territori i, per tant, l’augment de risc d’incendis, com hem comprovat”. Ordeig ha afegit que “aquesta tasca ha de ser coordinada i conjunta amb les administracions de l’Estat i la Unió Europea”.

 

A més, Ordeig ha recordat que “posem damunt la taula totes aquestes mesures que han de suposar una planificació i solucions per la gestió forestal i territorial a curt i llarg termini, però a més hem demanat a la Generalitat que activi urgentment la petició a l’Estat per tal que les zones afectades per l’incendi de Ribera d’Ebre i Ponent siguin declarades en estat d’emergència i puguin així rebre els ajuts corresponents, a més d’activar ajudes concretes des del Govern de Catalunya”.

 

Palabras clave: