Valls no pot renunciar al pacte de C's amb VOX i seguir sent el seu candidat a l'alcaldia

  • Jaume Collboni
  • Actualizado:
  • Creado:

Collboni alerta que "s'està configurant un bloc dels partits de la dreta i ultradreta al conjunt d'Espanya l'única alternativa per fer-los front som els socialistes".

El secretari de política municipal del PSC i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha lamentat aquest matí que PP i C's hagin arribat a un acord per a constituir la nova mesa del parlament andalús juntament amb VOX, un partit polític "que va en contra dels valors constitucionals i europeistes que els i les socialistes defensem". Per Collboni el pacte deixa clar que "s'està configurant un bloc dels partits de la dreta i ultradreta al conjunt d'Espanya" i que l'"única alternativa per fer-los front som els socialistes".

El secretari de política municipal del PSC ha recordat que fa unes setmanes els alcaldes i alcaldesses socialistes van presentar un manifest instant a fer un cordó sanitari per evitar l'entrada a les institucions catalanes i als ajuntaments de la ultradreta. En aquest sentit ha mostrat la seva preocupació per què Manel Valls, candidat per C's a l'alcaldia de Barcelona, pugui ser "la clau per fer entrar la ultradreta a l'ajuntament". Collboni ha denunciat que davant soflames contra pactar amb VOX, finalment el partit de Valls hagi arribat a un acord i ha instat a Valls a renunciar a la seva candidatura per C's: "s'ha de ser coherent i si considera que no es pot pactar amb VOX ha de renunciar a ser candidat d'un partit que hi pacta" ha defensat Collboni.

Palabras clave: