Tenim un projecte sòlid i solvent per retornar al primer pla els valors de la socialdemocràcia

  • Meritxell Batet
  • Actualizado:
  • Creado:

Batet recorda que Ciudadans ha preferit fer un cordó sanitari als socialistes que a l'extrema dreta, de la que considera que "ha abraçat els seus postulats"

"El 28A ens juguem la configuració del futur de la dreta en el nostre país" ha alertat aquest matí la ministra de Política Territorial i Funció Pública i candidata del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, en l'esmorzar de Nueva Economía Forum. Batet ha lamentat que en aquests moments "la dreta ha decidit abraçar els postulats de l'extrema dreta", un fet que considera "una mala notícia pel nostre país al que la societat hem de dir no aquest diumenge".

La ministra de Política Territorial ha volgut deixar clar que quan es parla de la qüestió catalana "es parla de la qüestió espanyola" i ha denunciat que "l'independentisme segueix atrapat en una irresponsable fugida endavant que ha posat en risc les institucions i la convivència i que només ha servit per amagar les seves retallades, i la dreta ha demostrat que només li interessa de Catalunya el rèdit electoral que en pugui obtenir". En aquest sentit, Batet ha recordat que Ciutadans, tot i ser el primer partit de l'oposició al Parlament, no ha fet ni una proposta "fent dels llaços grocs la seva gran batalla".

La candidata socialista també s'ha referit als mesos de govern de Pedro Sánchez i al seu programa electoral, que considera que "no es resigna com proposa la dreta ni fuig cap a una Ítaca irreal com fan els independentistes". Batet ha fet valdre el que veu com "un projecte solvent, sòlid i amb un expedient de 10 mesos espectacular", recordant l'augment del salari mínim interprofessional, del permís de paternitat i la millora de la cobertura dels autònoms,entre d'altres, i posant sobre la taula propostes com el pacte sobre infraestructures, per innovar-les i renovar-les, l'aposta en R+D+I i per la transició energètica, i la necessitat d'avançar cap a una igualtat real entre homes i dones.

"L'ascensor social ha deixat de funcionar, i els socialistes ni podem ni ho volem permetre" ha conclòs Batet, que espera a partir del 28A "refer els nostres serveis públics, recuperant recursos per la sanitat i l'ensenyament, per l'ocupació pública i el sistema de dependència" així com "recuperar la societat cohesionada que posi en primer pla els valors de la socialdemocràcia".

Palabras clave: