“Si no hi ha un increment en la inversió en educació, no es podran afrontar els reptes”

  • Actualizado:
  • Creado:

Esther Niubó diu al conseller que “el curs ha començat amb ràtios massa elevades: l’increment de l’alumnat no s’ha acompanyat d’un increment de professorat, la qual cosa repercuteix en la qualitat de l’atenció educativa”

La portaveu d’Educació del Grup Socialistes-Units per Avançar, Esther Niubó, ha afirmat avui que “hem començat el curs tenint una educació infrafinançada, lluny del que inverteixen països del nostre entorn i del 6 per cent que preveu la Llei d’Educació de Catalunya. “En el proper exercici pressupostari, si no hi ha un increment important en la inversió en educació, no es podran afrontar els reptes que tenim. Aquest curs ha començat amb ràtios massa elevades: l’increment de l’alumnat no s’ha acompanyat d’un increment suficient de professorat, la qual cosa repercuteix en la qualitat de l’atenció educativa”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció a la comissió d’Educació, després d ela compareixença del conseller Bargalló, Niubó ha assegurat que “si bé podem compartir les seves paraules o prioritats, a l’hora de la veritat no veiem que els fets o la realitat acompanyin les seves paraules. Vostè pot dir-nos que encara no té Pressupostos, però hi ha decisions que no requereixen de nous pressupostos, que no costen diners i vostè no les ha pres. I en el terreny dels fets, encara no ha donat senyals d’un canvi de polítiques”.

 

“El Govern, en aquests moments, no garanteix l’escola inclusiva. Pot garantir uns mínims d’atenció per a l’Alumnat amb Necessitats Educatives Especials, però en la major part dels casos amb això no n’hi ha prou. Per això calen més recursos, més dotacions de professionals per garantir-ho a totes les etapes i en tot l’àmbit educatiu, a banda de més formació dl professorat”, ha dit.

 

Niubó ha recordat que “la qüestió que potser ha generat més titulars d’aquest inici de curs han estat les obres inacabades, que se sumaven als més de 1.000 barracons que encara hi ha al territori i que és un clar exemple de mala planificació. Estan treballant ja en els nous centres o obres de reforma per tal que el proper curs no ens trobem en la mateixa situació?”. Per altra banda, la portaveu socialista ha destacat que “l’etapa educativa 0-3 segueix abandonada un curs més per part del Govern de la Generalitat, i ja en van sis” i que “una altra cosa a millorar és la FP, la gran oblidada. No veiem prou esforços”.

 

Palabras clave: