Representants municipals socialistes visiten la Comissària Cretu per traslladar els seus projectes locals

  • Actualizado:
  • Creado:

Una delegació de 15 alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores d'arreu de Catalunya han visitat avui diferents institucions europees de la mà de l'eurodiputat socialista Javi López

"Les polítiques i programes europeus ens permeten moltes vegades als municipis pensar d'una forma global i connectar-nos a xarxes on abans hauria estat gairebé impossible ser-hi. Necessitem que la Comissió segueixi apostant per les polítiques urbanes i regionals per fomentar el municipalisme." Afirma durant la visita Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues i membre de la Comissió Executiva Nacional del PSC.

 

"Necessitem Europa per ser més innovadors i poder portar els nostres pobles i ciutats un pas més enllà. Per això és una gran oportunitat haver traslladat els nostres projectes i voluntats a la Comissaria Crețu i al Comitè de les Regions." Explicava Carlos Ruiz, Alcalde de Viladecans i Secretari Executiu d'Indústria, Turisme i Comerç del PSOE.

 

En aquesta visita els i les representants han tingut l'oportunitat de traslladar a la Comissaria de Polítiques Regionals Corina Crețu diferents projectes europeus dels seus municipis. Una reunió d'alt nivell i molt interès pels i les alcaldesses de Esplugues, Pilar Díaz; Viladecans, Carlos Ruiz; Torre-Serona, Enric Colom; Montmell, Maria Inmaculada Cosa i Selva del Camp, Josep Masdeu. Però també de gran utilitat per tots els regidors i regidores de Barcelona, Montserrat Ballarín; Vilanova, Teresa Llorens; Barberà, Ana María del Puy; Martorell, Luis Tomás; Sant Cugat, Francisco Javier de la Cruz; Santa Coloma de Gramenet, Antonio Carmona; Montcada i Reixac, Juan Parra i Canonja, Salvador Ferré.

 

Tot seguit han visitat el Comitè de les Regions, seu central de l'organisme consultiu que representa les regions i ens locals d'Europa. On s'han reunit amb el Grup Socialista per a conèixer les propostes i treball que s'està realitzant i poder traslladar la necessitat de què els propers pressupostos continguin una ferma aposta per les polítiques regionals I urbanes.

 

Finalment també han visitat el Parlament Europeu on han aprofitat per conèixer més a prop les polítiques en les quals López està actualment treballant més activament. "És important connectar i facilitar la relació dels municipis amb les institucions europees com a part de la tasca dels qui en formem part. Com a municipalistes que som tenim el deure d'apropar-les i fer-les més accessibles als nostres territoris." Conclou l'eurodiputat.

 

 

Palabras clave: