Quim Torra no és digne d’encapçalar la major institució del país

  • Meritxell Batet
  • Actualizado:
  • Creado:

Meritxell Batet afirma que “tots tenim el dret a la llibertat expressió i a la llibertat de manifestació, però la violència no pot cabre a la nostra societat”

La cap de llista del PSC a les eleccions generals i presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet , ha afirmat avui que “el nostre és un projecte que ha de donar a les ciutadanes i als ciutadans d’aquest país la possibilitat d’encarar el futur amb més optimisme”. “Són uns dies tristos, tots tenim el dret a la llibertat expressió i a la llibertat de manifestació, i de fet ahir milers de persones els van exercir de manera pacífica a les nostres ciutats, però a la nit hi va haver present la violència. El primer que vull fer és expressar la meva rotunda i contundent condemna a tota violència. La violència no pot cabre a la nostra societat”, ha afegit.

 

Durant la presentació de la candidatura a Lleida que encapçala Montse Mínguez, la candidata socialista ha assenyalat que “la incompareixença del president de la Generalitat en aquestes circumstàncies és inassumible pel conjunt de la societat catalana. El carrer no pot prevaldre per davant de les institucions catalanes, que han de donar resposta a aquesta societat. No es pot convertir la Generalitat en un instrument d’agitació política al servei només d’unes idees, les independentistes”.

 

“Del senyor Torra esperem que faci un pas enrere o un pas al costat. Si és incapaç de condemnar sense matís la violència que estem patint, si és incapaç de donar suport als Mossos i al conjunt de cossos d'emergència, als quals agraïm la seva feina i el seu compromís per mantenir la seguretat, no és digne d’encapçalar la major institució del país", ha dit Meritxell Batet.

 

“Exigim també als partits de la dreta lleialtat, que són incapaços d’atorgar quan són a l’oposició, i que no facin un ús partidista de la crisi territorial”, ha conclòs.

 

 

Palabras clave: