“Proposem establir una agenda social parlamentària que no només faci un seguiment exhaustiu dels acords adoptats en aquest ple, sinó que vetlli pel debat permanent i proposi solucions reals”

  • Actualizado:
  • Creado:

Eva Granados expressa al ple de pobresa la seva “decepció” per la intervenció del Govern i denuncia que “la seva inacció, la seva passivitat, el seu mal govern, ha provocat un empitjorament de les condicions de vida dels nostres conciutadans”

La portaveu del Grup Socialista al Parlament, Eva Granados, ha preguntat avui al ple sobre emergència social i reactivació econòmica: “com hem arribat a aquest Ple? Per què, dos anys després del Ple monogràfic del 2014, hem hagut de sol·licitar un altre i estem aquí tornant a debatre temes que ja haurien d’estar a l’agenda del govern?”. I ha respost: “estem aquí, principalment perquè aquell va ser un Ple fallit, perquè la majoria que sustentava al govern de llavors va descafeïnar els compromisos, i perquè el govern, ni aquest ni l’anterior, té entre les seves prioritats, la lluita contra les desigualtats i la pobresa”. “Volem situar els problemes de la gent  al centre de la dinàmica parlamentària  i és precisament per aquest motiu, proposarem establir una agenda social parlamentària que no només faci un seguiment exhaustiu dels acords adoptats en aquest ple, sinó que vetlli pel debat permanent d' aquests temes al Parlament i proposi solucions reals a la desatenció patida per la ciutadania els darrers anys”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció per presentar la posició del grup, Eva Granados ha expressat la seva “decepció” per la intervenció del Govern i ha assenyalat que “al nostre país han continuat les polítiques equivocades i s’han incomplert les promeses que el mateix govern ens va dir que tirarien endavant. Ni Pacte contra la Pobresa i contra les Desigualtats, ni res de res. Per no fer, ni han fet un informe de la situació de pobresa i inclusió social al que es van comprometre fa dos anys. Per això vam demanar aquest Ple i per això el Grup Parlamentari Socialista ens plantegem aquest Debat com la oportunitat d’aparcar el debat de preparar les estructures d’Estat per a la Catalunya que trencarà amb Espanya que malauradament ocupa com a monotema les preocupacions, energies i pla de govern”.

 

“Per fi ens acostem al que demana amb intensitat el poble de Catalunya. Una realitat que el President i els seus consellers s’entesten en no veure, o veure a la seva manera. Avui ens agradaria parlamentar sobre l’aquí i ara, sobre necessitats no cobertes i el que podem fer. El ‘mentrestant’. I en aquest ‘mentrestant’ el nostre grup vol parlar principalment de tres problemes inajornables: el treball, l’atenció a les famílies i la infància vulnerables i les desigualtats. Amb dades, amb arguments i amb voluntat de posar solucions sobre la taula”, ha indicat.

 

Segons la portaveu socialista, “volem deixar constància que la seva inacció, la seva passivitat, el seu mal govern, ha provocat un empitjorament de les condicions de vida dels nostres conciutadans. Volem demostrar que hi ha marge per actuar i que el govern ni fa reformes ni actua per voluntat pròpia.  Volem prioritzar i arribar a acords amb diàleg.  Volem que d’aquest debat en surtin eixos, programes i mesures que diguin al més febles de la societat, els qui ho passen malament, h i ha llum ens posem a capgirar la situació”. “I si deixem de parlar i ens posem a treballar?”, ha dit.

 

“Avui ens presenten un pla de xoc que arriba tard, que és insuficient per donar resposta a les necessitats de la ciutadania i que té més de ficció que de realitat.  Després de més de cinc anys ignorant les necessitats dels catalans i les catalanes en nom de la independència, ens presenten un pla de xoc absolutament insuficient i ens volen fer creure que amb aquest pedaç, i en una legislatura de 18 mesos, podran revertir totes les injustícies i tota la desigualtat generades per les polítiques de CiU, amb el suport del PP primer i amb el d'ERC més tard”, ha explicat.

 

“Per què no han inclòs cap mesura sobre reactivació econòmica?  Per què no parlen d'indústria, d avançar cap a un nou model econòmic basat en el coneixement?  Per què no parlen de recerca, d' innovació, de universitat?  Per què no plantegen mesures de política fiscal per obtenir més ingressos?  D' on trauran els recursos extraordinaris per a totes les mesures d' aquest pla de xoc?  Saben per què no fan tot això?  Perquè l' únic que pretenen és cobrir l' expedient”, ha conclòs.