Només els que estimen de veritat la Constitució volem reformar-la perquè visqui molts i molts anys

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat demana que el 21 de desembre "acabem amb la por i ho canviem per l'esperança"

"Des de l'orgull i celebrant com celebrem el dia de la Constitució, volem comprometre'ns a la seva reforma" ha explicat el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, davant de més de 500 persones que han omplert el teatre Can Palots de Cavonelles.

El candidat socialista considera que "hem viscut els millors 39 anys de la història d'Espanya però ja ha arribat el moment d'incorporar a la Constitució aquelles coses que en fer-se no existien, revisar les que no han funcionat prou bé i encarar els nous reptes de futur".

Iceta també ha volgut fer una crida a posar fi a la inestabilitat: "La política no pot posar por, i en els últims mesos ho ha fet -ha dit - per això demano que el 21 de desembre acabem amb la por i ho canviem per l'esperança".

El primer secretari del PSC també s'ha referit a la "recepta de l'èxit", que segons ell passa per "la gent treballadora, els emprenedors honestos i amb projecte, per sindicats capaços de negociar, reivindicar i acordar, per bones universitats i escoles, i per una sanitat pública de qualitat". per aquest motiu, considera que "només si som capaços de créixer, serem capaços d'impulsar les polítiques socials. I això és la prioritat que ha de tenir un President de la Generalitat", Per això, ha dit Iceta, "si esdevinc el 131è president de la Generalitat, explicaré al món que he abandonat el rumb de col·lisió i retornat al rumb d'estabilitat i progrés, de sempre".

"La via Iceta és ni trencar ni quedar-se quiet. Buscar un espai ampli en què trobar-nos tots i allargar la mà" ha conclòs el candidat socialista, que s'ha ofert "a ser un president que vagi amb la veritat per damunt i que tingui com a prioritat la creació d'ocupació i la política social".

Miquel Iceta ha estat acompanyat per Jordi Terrades, que ha defensat la necessitat de canviar de president i tenir "un president que pensi en tots i totes, que no enredi, no menteixi i que busqui solucions als problemes, com Miquel Iceta". Per Terrades, "els principals responsables que s'hagi hagut d'aplicar l'article 155 de la Constitució han estat El tripartit del Desastre: el PdeCAT, ERC I la Cup, que són els que es van saltar les lleis" i ha defensat que la del PSC "és l'única candidatura no independentista capaç de construir una opció nova de govern i fer-nos sortir d'aquest laberint"

Beatriz Silva, candidata número 4 per Barcelona, ha recordat que la solució "només pot venir del diàleg, el pacte i la negociació" i ha mostrat el seu compromís amb una candidatura que el que proposa és "organitzar-se permetent compartir, sense trencar ni dividir, perquè a Catalunya conviuen múltiples identitats".

Emiliano Cordero, Alcalde de Canovelles, ha cridat a "sortir de la deriva a la que ens ha portat la política del govern de la Generalitat" i s'ha preguntat quan es parlarà dels "problemes reals: l'atur, les beques, la hipoteca, la sanitat". Cordero ha defensat el PSC com "l'únic partit que es creu les politiques de salut, d'estat del benestar, d'educació, de gent gran i d'igualtat. La seva història l'avala" ha conclòs.

Palabras clave: