No hi haurà un intercanvi d'autodeterminació per pressupostos i això fins i tot Torra ho sap

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

Iceta alerta que l'escenari espanyol "cada cop és més clar: o tenim un govern progressista i dialogant o un govern de la crispació"

"Compartim absolutament la posició del Govern d'Espanya sobre com s'ha de conduir el diàleg i sempre defensarem un diàleg en el marc de la llei" ha afirmat aquest matí el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en la roda de premsa posterior a l'executiva del partit. Iceta ha denunciat que "hi ha moltes maneres d'oposar-se al diàleg: qui ho fa frontalment dient que el diàleg es traïció, i qui posa com a requisit previ una condició que l'altra part no accepta". En aquest sentit Iceta considera que per dialogar "s'ha de tenir voluntat i demostrar-la".

Respecte a la manifestació convocada ahir per PP, C's i VOX, Iceta ha celebrat que la reacció de la dreta "no hagi tingut el seguiment que s'esperaven". Pel primer secretari del PSC, això "demostra que la gent vol diàleg a Catalunya i a Espanya" i "deixa més clar encara l'escenari polític espanyol: o tenim un govern progressista i dialogant o un govern de la crispació".

Pel que fa al judici sobre l'1-O que comença demà, per Iceta, suposa "el fracàs de la política" però confia que serà "just, i s'escoltarà a totes les parts". En aquest sentit, espera que la celebració del judici "no paralitzi fer política" i ha emplaçat a tots els partits polítics a "no bloquejar la tramitació dels pressupostos de l'estat, que són bons per la gent, per Catalunya i per Espanya".

Palabras clave: