No ens resignem a retrocedir 40 anys: volem una Espanya on hi cap tothom

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta, Meritxell Batet i Jaume Collboni subratllen al Consell Nacional del PSC la necessitat d’un Govern “dialogant i progressista”

El Primer secretari del PSC, ha afirmat avui que la convocatòria d’eleccions generals per al 28 d’abril és “una decisió molt encertada del President Sánchez. És la decisió encertada d’un demòcrata, perquè quan no es poden aprovar uns pressupostos s’ha de donar la veu a la ciutadania. També ha estat la decisió encertada d’un governant, perquè Espanya no pot perdre temps a confirmar un Govern dialogant i progressista”. “El panorama no pot ser més clar: o assegurem la continuïtat d’un Govern dialogant i progressista, o tenim una dreta que vol crispació i enfrontament. El PP ja ho ha dit, si guanya el primer que farà és aplicar el 155 i Rivera ja ha dit que la seva prioritat és l’acord de les tres dretes. Aquesta és la decisió, avançar o retrocedir. O tenim una Espanya on hi cap tothom o una Espanya excloent. No ens resignem a retrocedir 40 anys. La nostra obligació fins el 28 d’abril és adreçar-nos a tots els progressistes, i també a tots els moderats, a tots els demòcrates, advertint-los dels riscos d’un retrocés dramàtic”, ha dit. Recordant la campanya socialista a les eleccions generals de 2008, Miquel Iceta ha afegit: “ara, si no hi vas, ells tornen més de dretes que mai”.

 

Durant la seva intervenció al Consell Nacional del PSC, Miquel Iceta ha indicat que “volem seguir treballant per fer una Espanya millor, per recuperar la tolerància, el respecte, el sentit comú, el diàleg, la moderació, i per barrar el pas a la intolerància, la crispació i l’enfrontament. Un país millor amb un creixement sostenible, amb ocupació de qualitat capaç de liderar la transició energètica i lluitar contra el canvi climàtic. Que permeti sostenir l’estat del benestar, que lluiti per la igualtat de gènere i contra la violència masclista. Que lluiti contra la pobresa infantil, que enforteixi l’estat de les autonomies i no el vulgui desmantellar. No donarem treva a una dreta que ens vol fer retrocedir en drets socials, laborals i de gènere”.  “La coincidència entre la dreta i els independentistes ha fulminat la legislatura. Mai hauria pensat que veuria com uns que s’omplen la boca dient que són els únics capaços de defensar el país renunciarien a 2.261 milions d’euros en inversió de l’Estat a Catalunya i un increment de 1.409 milions d’euros per a la Generalitat. Mai el sectarisme polític havia fet tant mal a Catalunya. Catalunya ha estat derrotada a Waterloo i els interessos de catalanes i catalans han estat traïts pels independentistes”, ha assenyalat.

 

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha dit a la seva intervenció que “davant d’una Espanya que el PP havia convertit en la campiona de la desigualtat a Europa, el Govern socialista ha treballat per recuperar la cohesió i la solidaritat, per recuperar l’Estat social que la nostra Constitució ens marca”. “En vuit mesos, hem canviat les prioritats d’aquest país, i la pinça entre la dreta i els independentistes ha impedit uns pressupostos pensats per a les necessitats reals de les persones. Votar-hi en contra no es podia justificar pel seu contingut, de fet ningú ha explicat el seu vot així. Només s’han pogut explicar des d’una concepció de la política basada en la destrucció del contrari, sense tenir en compte les necessitats de la ciutadania. Nosaltres no canviarem el nostre projecte perquè és el projecte útil per a la ciutadania. El diàleg no només és una paraula, és un compromís, és l’instrument que tenim en política. I com a Govern no farem mai res que divideixi el país”, ha assegurat.

 

Per la seva banda, el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que hi ha una pinça formada ”per aquells que no estan pendents del dia a dia de la gent, amb la complicitat dels comuns i Ada Colau, i per una dreta cada dia més radicalitzada”, i ha indicat que “en vuit mesos, els socialistes hem mostrat les nostres credencials per a aquest país”.

 

El Consell Nacional del PSC ha aprovat avui les candidatures que quedaven pendents per a les eleccions municipals del maig, i ha ratificat Javi López com a candidat a les eleccions europees.

Adjuntem quadre amb les candidatures aprovades aquest dissabte

 

 

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: