Necessitem un Govern que busqui unir els catalans i no dividir-los

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta diu a Oviedo que “hem de passar d'una profunda divisió a la construcció d'un ampli acord. I això no s'aconsegueix de la nit al dia. Hem de primer convèncer tothom que no hi ha sortida fora d'un procés de diàleg, negociació i pacte”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “necessitem un nou temps polític per revertir les cicatrius de l'austeritat, cosir la bretxa social, reduir la desigualtat, la precarietat i la pobresa, recuperar el pacte amb la ciutadania, i una de les claus per a això és assegurar un nou govern a Espanya presidit per Pedro Sánchez, i un nou govern a Catalunya que treballi pel diàleg, la negociació i el pacte, un govern que busqui unir els catalans i no dividir-los, que busqui una Espanya millor i no trencar amb la resta d'Espanya. El govern que jo voldria presidir”.

 

Miquel Iceta ho ha dit aquest vespre a Oviedo, on ha pronunciat la conferencia “La España de todos” en el marc del cicle de trobades que organitza l'Associació Cultural Tribuna Ciudadana que organitza el Club de Prensa Asturiana del diari la Nueva España de Oviedo. A la tarda, el Primer Secretari del PSC ha mantingut una trobada amb el president d’Astúries, Adrián Barbón, a la seu del Principat.

 

Segons Miquel Iceta, “recuperar el consens al voltant d'objectius àmpliament compartits no serà fàcil perquè avui tenim una societat profundament dividida, una economia afeblida, unes institucions sota sospita, problemes socials desatesos, una llosa en forma de procediments judicials oberts i dirigents polítics independentistes que diuen que ho tornaran fer, apostant per la confrontació. Hem de passar d'una profunda divisió a la construcció d'un ampli acord. I això no s'aconsegueix de la nit al dia. Hem de primer convèncer tothom que no hi ha sortida fora d'un procés de diàleg, negociació i pacte. Un diàleg primer entre catalans, entre forces polítiques catalanes, que requereix del respecte mutu i d'acceptació de l'actual marc legal i institucional, que pot canviar-se només a través de les majories i procediments legalment establerts. O sigui, un acord capaç de concitar el suport d'almenys 2/3 dels membres del Parlament de Catalunya”.

 

“Un acord que, com els deia, haurà de passar per un reforçament de l'autogovern, una millora del finançament, la lleialtat institucional, i el millor reconeixement del caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüe d'Espanya. Un acord de tipus federal que, lògicament, ha de ser negociat i acordat amb les forces polítiques i les institucions de l'Estat”, ha conclòs.

 

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: