Miquel Iceta reclama a Torra que prioritzi la seguretat ciutadana

  • Actualizado:
  • Creado:

El líder dels socialistes catalans retreu la decisió en un moment en què els cossos denuncien excés de càrrega de treball i manca de recursos i amb un increment de la sensació d’inseguretat ciutadana

El primer secretari del PSC i president del Grup Parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha exigit avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que prioritzi la seguretat ciutadana per sobre de l’àrea de seguretat de Presidència de nova creació. “Cal un major compromís en favor de la seguretat ciutadana en un moment en què creix la percepció d’inseguretat entre els ciutadans”, ha destacat el líder dels socialistes catalans.

 

Durant la sessió de control al president, Miquel Iceta ha donat compte de la situació en què ha de treballar la policia, “amb un excés de càrrega de treball, de manca d’efectius i de recursos”. “Governar és prioritzar”, ha assegurat el líder dels socialistes catalans, per qui “la prioritat ara no era tant el reformar l’àrea de seguretat de la presidència sinó l’àrea de seguretat ciutadana, és a dir, les polítiques públiques adreçades a millorar la percepció de seguretat de la ciutadania”. “Reclamem que reafirmi el compromís del Govern amb la ciutadania, l’esforç per recuperar com més aviat millor el nombre d’efectius que estaven previstos a les lleis i el compromís de suport a la ciutadania i als municipis per fer front a aquells brots d’inseguretat que han portat entre d’altres coses a la creació de patrulles de seguretat ciutadana que considerem que no són la millor fórmula d’abordar aquesta qüestió”.

 

Pregunta sobre el CoNCA

En el torn de preguntes a l'executiu, Rafel Bruguera ha denunciat "la situació irregular en la que es troba el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts" (CoNCA), que des de principis de gener "no té el quòrum mínim per prendre decisions ni per reunir-se". 

El diputat socialista ha recordat que per la constitució del CoNCA és necessari un mínim de 4 membres i la mateixa presidència, i que actualment es troba amb 3 membres. Per Bruguera "el culpable és la inacció i deixadesa en funcions del President de la Generalitat, Quim Torra, que pot avocar a que el Consell desapareixi de facto"

És per aquest motiu, que PSC-Units entrarà a registra aquest mateix matí una Proposició de Llei urgent i per lectura única "per resoldre aquesta insòlita situació" i ha demanat a la resta de grups parlamentaris que facilitin la seva tramitació. "Fa un any i mig que els grups parlamentaris vam presentar noms per a la renovació dels membres del consell, la pilota es troba des d'aleshores a la taula del Govern" ha alertat.

 

 

 

Palabras clave: