Miquel Iceta proposa una comissió parlamentària per a la reconstrucció social i econòmica

  • Actualizado:
  • Creado:

Subratlla que cal treball conjunt de forces polítiques, socials i del món local per encarar "la màxima prioritat que tenim"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat aquest matí que des del grup Socialista s'ha adreçat una carta a la resta de grups i subgrups parlamentaris per estudiar la possibilitat de crear una comissió d'estudi sobre la reconstrucció social i econòmica al Parlament. Per Iceta "la reconstrucció social i econòmica és la màxima prioritat que tenim, no només com a partit, també com a societat" . Per això considera que caldria que fos una iniciativa conjunta i aquesta tarda trucarà als presidents de la resta de grups parlamentaris per explicar-los-la personalment: "No volem que sembli una iniciativa de part, és una invitació a treballar conjuntament, grups polítics però també agents econòmics, socials i del món local".

Preguntat per la modificació dels pressupostos, Iceta ha explicat que el govern no s'ha posat en contacte amb el PSC per discutir-ho, però ha recordat que els i les socialistes "des de fa molt de temps hem afirmat la nostra predisposició per signar els decrets que calgui per combatre la covid19, i fins i tot hem presentat un pla de reconstrucció i aquesta proposta de comissió d'estudi".

En referència al calendari electoral a Catalunya, Iceta ha dit no tenir al cap unes eleccions: "ens hem de concentrar en el virus i en la reconstrucció econòmica i social", però si recordat que el president Torra "fa uns mesos va dir que ens diria una data per les eleccions un cop aprovats els pressupostos, i que, vist que entre socis de govern, les posicions sobre la data electoral són tan antagòniques, seria bo que Torra aclarís el calendari electoral".

Finalment, preguntat sobre el ple de demà a Badalona, el líder socialista considera que "Cal aconseguir un govern fort, estable i progressista pels 3 anys que queden de legislatura" i que "han de ser les forces polítiques de Badalona qui assoleixin l'acord".

Palabras clave: