Miquel Iceta ofereix suport al Govern si posa en marxa un decret de mesures urgents

  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta afirma que “Hem de mobilitzar tots els recursos per a la crisi sanitària, però també econòmica i social”

El Primer Secretari del PSC ha afirmat avui que “el que convé que fem ara és el que estem fent els socialistes allà on governem, que és  mobilitzar el màxim de recursos per fer front a la crisi sanitària però també econòmica i social”. “Per fer això estem en contacte permanent amb els dos governs però particularment amb el Govern de Catalunya. Nosaltres hem ofert la nostra col·laboració i també moltes propostes que fem arribar al Govern. I ho fem directament, no públicament, no amb afany de crítica i de desgast sinó com a contribució positiva a una acció que és de tots”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció a la Comissió Executiva Permanent del PSC, Miquel Iceta ha dit que “fins i tot hem donat al Govern la possibilitat que compti amb el nostre suport si volgués fer algun decret de mesures extraordinàries donat que lògicament el projecte de Pressupostos no contemplava aquesta crisi i, per tant, nosaltres estem disposats a donar el nostre suport si calgués fer decrets, o que es complementin els pressupostos, o que es plantegin d’altres mesures que no estaven contemplades al Pressupost i que en aquests moments apareixen com a estrictament necessàries”.

 

“També us hem de dir que estem preocupats perquè així com al Congrés dels Diputats s’han produït ja dos debats amb el president del Govern i una compareixença en comissió del ministre de Sanitat, al Parlament de Catalunya encara no hem estat capaços de posar en marxa una dinàmica parlamentària que lògicament ha de ser adaptada a aquesta situació. És veritat que hi ha hagut molta polèmica al voltant de fer sessions telemàtiques, però el cert és que tenim un acord de la Mesa i la Junta de portaveus que permetria fer sessions com les que s’han fet al Congrés: de pocs diputats, mantenint les distàncies de seguretat i establint els mecanismes de delegació de vot corresponents per completar la composició parlamentària”, ha explicat.

 

Segons el Primer Secretari del PSC, “estem molt preocupats perquè la resposta europea, de la Unió Europea, a aquesta crisi està sent clarament insuficient i fins i tot apunta a elements d’errors del passat, com quan no es va saber abordar adequadament la crisi econòmica de 2008 o fins i tot insinuacions que intenten culpabilitzar els països d’una crisi que en aquest cas, és obvi, no és culpa de ningú, sinó que és una pandèmia global i que té en aquests moments unes afectacions diferents però que es produeixen a tot arreu, i la UE hauria de ser absolutament solidària i estar compromesa en les solucions”.

 

 

Palabras clave: