Miquel Iceta a Torra: “Vostè no presideix l’ANC, és el president de la Generalitat"

  • Actualizado:
  • Creado:

“Hi ha accions que encara que diguin defensar el país perjudiquen el nostre progrés econòmic”, ha recordat el líder dels socialistes al president, que continua sense desmarcar-se de les accions de bloqueig que ens costen 15M€ diaris

El president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha preguntat avui al president de la Generalitat quins beneficis pel país es deriven de l’intent de bloquejar l’accés a França per La Jonquera. “Actuacions com aquestes són perjudicials per l’economia, deterioren la nostra imatge exterior i vulneren el dret a la mobilitat de milers de persones. Tenen un cost econòmic estimat de 15 milions d’euros al dia”, li ha recordat el líder dels socialistes catalans a Quim Torra, que ha continuat sense desmarcar-se de les accions de bloqueig com sí ho va fer clarament el govern basc, en conèixer la intenció d’impedir el pas per la frontera a Irún.

 

“Una de les seves funcions com a president és treballar pel progrés del país i per la defensa dels nostres interessos nacionals. Vostè ha de defensar el nostre comerç, el nostre turisme, el dret a la mobilitat”, ha dit Miquel Iceta, que ha destacat que “hi ha accions que encara que diguin defensar el país perjudiquen el nostre progrés econòmic”. “La qüestió és saber si la seva declarada simpatia pels sectors més radicals l’impedeix defensar l’interès general, perquè no bada boca davant d’actuacions per perjudiquen greument la nostra convivència, el nostre progrés econòmic i la imatge del nostre país”. “Vostè no presideix l’Assemblea Nacional Catalana, és el president de la Generalitat. I si no es veu capaç de fer-ho, l’emplacem novament a dimitir i convocar eleccions”, ha conclòs el president del grup socialista.

 

 

Pregunta al Consell Executiu sobre la violència masclista

 

En el torn de preguntes a l'executiu, la diputada Beatriz Silva ha preguntat a la consellera de presidència, Meritxell Budó, què ha fet com a responsable final de totes les polítiques d'igualtat del govern de Catalunya per avançar en el desplegament de la llei 5/2008 d'erradicació de la violència masclista "que està en llista d'espera des de fa més de 10 anys". La diputada socialista ha lamentat que "seguim sense tenir noticies del Pacte Català contra la Violència Masclista que es va aprovar a l'octubre de 2018 i havia de fer-se realitat a l'abril" i ha preguntat a la consellera "per què, si tenim recursos per desplegar les Unitats de Valoració Forense Integral com estableix el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, aquestes no s'han utilitzat".

 

 

Palabras clave: