Miquel Iceta a Torra sobre ultimàtums: “Preocupi’s abans de tenir un acord ampli a Catalunya”

  • Actualizado:
  • Creado:

El líder dels socialistes catalans adverteix el president de la Generalitat que “quan Catalunya ha jugat al tot o res sempre ha perdut” i l’insta a “aprofitar l’oportunitat” de la represa de la normalitat institucional entre governs

El primer secretari del PSC i president del Grup Parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, s’ha mostrat convençut avui que a Catalunya “podríem aplegar una àmplia majoria de catalans en un esforç col·lectiu d’enfortiment de l’autogovern, de millora del finançament, d’assegurar el present i el futur, de lluitar per una societat més lliure i més segura, més pròspera i més justa. Molts podríem avançar junts per aquest camí. I Catalunya hi sortiria guanyant”.

 

En la seva intervenció en el Debat de Política General que se celebra aquests dies al Parlament de Catalunya, el líder dels socialistes catalans li ha recordat que el passat cinc de juliol la Cambra ja va aprovar una moció presentada pel grup que lidera instant a arribar a acords amplis de Catalunya per afrontar amb èxit la negociació amb el Govern d’Espanya i ha retret a Torra que no hagi pres cap iniciativa en aquest sentit; “la divisió ens perjudica i ens impedeix avançar, vostè no pot prendre iniciatives oblidant la majoria de catalans, prescindint de la majoria de catalans”, li ha dit.

 

“Ara ens parla d’un Fòrum Cívic per elaborar una Constitució, però no l’hem vist treballar per l’imprescindible acord entre les forces polítiques parlamentàries”, ha destacat Miquel Iceta, que li ha recordat que decisions de canvis normatius que no comptin amb el suport de dos terços de la Cambra no van enlloc. “President, units avançarem, dividits serem derrotats. Aquesta antiga màxima catalanista no ha perdut vigència”. “De tots depèn construir una proposta que pugui ser àmpliament majoritària. No una proposta del 51% contra el 49%. No creiem que qüestions que afecten els sentiments d’identitat o pertinença puguin resoldre’s per la pura aplicació de la regla de la majoria. I menys en situacions polaritzades com la que ens ocupa”.

 

“Un autogovern més potent, un millor finançament, més i millors infraestructures, això és el que necessitem. I crec que tenim un camí per aconseguir-ho”, ha destacat el president del grup socialista, que ha celebrat la represa del diàleg entre la Generalitat i el Govern d’Espanya tot repassant les reunions entre governs que han representat el desbloqueig de llargues reivindicacions catalanes paralitzades des de feia anys. “Queda molt a fer, però no pot haver-hi cap mena de dubte sobre el camí correcte: la cooperació i la lleialtat institucional. Certament hem tingut massa temps sense diàleg. Convindria aprofitar ara l’oportunitat”, ha destacat Miquel Iceta, per qui l’error del president de la Generalitat de plantejar una dicotomia entre autodeterminació o res, entre subvertir la separació de poders o res, representa “deixar caure el president Sánchez, a veure si Albert Rivera i Pablo Casado ens ho arreglen; President, Catalunya ha perdut sempre quan ha jugat al tot o res”, ha conclòs.

 

 

 

Adjuntem la intervenció del president del grup, Miquel Iceta

 

 

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: