La cultura posseeix un valor incalculable per a un país

  • Marc Lamuà
  • Actualizado:
  • Creado:

El Congrés convalida un Reial Decret llei que contempla mesures de suport al sector cultural i de caràcter tributari per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID–19

El diputat del PSC al Congrés i portaveu de la Comissió de Cultura del Grup Parlamentari Socialista, Marc Lamuà, ha defensat avui que el Reial Decret llei pel qual s'aproven mesures de suport al sector cultural "pal·lia moltes de les emergències que vam detectar conjuntament amb els diferents sectors culturals al principi d'aquesta pandèmia".

"Venim a convalidar un Reial Decret per a ajudar a la cultura, perquè ho necessita i ho mereix", ha explicat Lamuà, que ha destacat que aquesta iniciativa "proporciona nous vímets que ens permetran ajudar a la reconstrucció del teixit que ha trencat la crisi que patim, però també a continuar la tasca d'enfortiment, de progrés i de reconeixement del sector cultural al nostre país".

Durant la seva intervenció al ple del Congrés, el portaveu ha expressat el reconeixement i la gratitud del Grup Socialista als creadors i artistes d'Espanya "pel seu esforç i la seva generositat" durant el confinament, i ha insistit que "la cultura posseeix un valor incalculable per a un país".

Lamuà ha recalcat que durant el confinament "la cultura ha seguit dempeus per portar un missatge de llibertat a cada llar", i ha recordat que aquest Reial Decret té com a objectiu no deixar a ningú enrere.

Així mateix, el portaveu ha reconegut que el Govern de l'Estat està donant un bon exemple en l'àmbit cultural, i que amb l'aprovació d'aquesta iniciativa s'iniciarà el camí per continuar afrontant les eventualitats que sorgeixin. "Pels demòcrates la pàtria resideix en cada teló aixecat, en cada pinzellada, en cada nota, en cada cisellada, en cada píxel, en cada fotograma, a les mans i les ments que els creen. Per aquesta pàtria, ho donarem tot. Avui i sempre", ha conclòs.

Palabras clave: