“Lluitarem sempre per la convivència, pel respecte de totes les idees, pel respecte a la llei i per preservar les institucions, que són de tots”

  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta celebra que “d’aquí a sis mesos s’obrirà el procés de reforma constitucional” i afirma que “avui Catalunya no es troba a la Constitució, i s’hi ha de trobar”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “hem viscut situacions complexes, però poques com aquesta. Estan en joc la unitat del poble de Catalunya, l’autogovern de la nostra nació, i el progrés social. Nosaltres lluitarem sempre per la convivència, pel respecte de totes les idees, pel respecte a la llei i per preservar les nostres institucions, que són de tots”. “El problema no és Espanya, no és Europa, no és la legalitat, el problema el tenim entre nosaltres, si som capaços d’avançar junts. Avui hem tingut una bona notícia: d’aquí a sis mesos s’obrirà el procés de reforma constitucional. I alguns han dit que la volen fer PP i PSOE sols. Es pensen que som idiotes? Volem la reforma que faci possible el somni dels constituents. Espanya és un estat plurinacional; avui Catalunya no es troba a la Constitució, i s’hi ha de trobar. I vull agrair a Pedro Sánchez el seu compromís pel que hem demanat durant tant temps”, ha dit.

 

En relació al document sobre la independència que van signar Junts pel Sí i la CUP, Miquel Iceta ha dit que “els nostres avis i pares no van lluitar per a la recuperació de la Generalitat per veure com ara se’n fa befa. Per veure com es declara la independència en una sala d’actes. No ens ho mereixem. Espectacles com aquests estan malmetent la credibilitat de les nostres institucions”. “Van signar el document com a ‘els representants legítims de Catalunya’. I els altres què som? Què s’han cregut? No ho permetrem; i no per nosaltres: per tots, els d’ara i els que vindran”, ha assegurat.

 

Durant la seva intervenció al Consell Nacional del PSC, Miquel Iceta ha assegurat que “s’està buscant una divisió en el nostre poble, és imperdonable el mal que ja s’ha produït. Però fins i tot acceptant les xifres de l’1 d’octubre, no hi ha cap raó que justifiqui que una minoria es vulgui imposar a una majoria. Nosaltres ens neguem a la idea que hi hagi guanyadors i perdedors, no volem resoldre un empat. El que volem és aplegar una àmplia majoria per portar el nostre país a quotes mes altes d’autogovern, de llibertat i de progrés, volem que la gent vulgui expressar-se i votar, però volem un gran acord que pugui recollir una àmplia majoria de voluntats. Volem ser els capdavanters de la reforma de tot Espanya”.

 

“Aquests dies hem vist imatges tristes, imatges que no voldríem veure mai de persones ferides per actuacions desproporcionades. Actuacions que vam ser els primers a condemnar, de la mateixa manera que vam demanar la retirada de les forces de seguretat”, ha subratllat Iceta. El Primer Secretari del PSC ha indicat que “ahir vam veure els 8 segons que separen l’eufòria d’un sentiment de derrota. No volem que ningú enganyi els catalans. Volem una victòria del nostre poble en el seu conjunt, una victòria de tots i que sigui per a tots. Totes les actuacions que fa el nostre grup parlamentari tenen com a objectiu la preservació de les nostres institucions d’autogovern, que estan en risc per la temeritat dels seus governants”.