La impressió 3D multiplica l'accés als respiradors per a pacients afectats pel Covid-19

  • Actualizado:
  • Creado:

Un grup d'empreses i institucions liderades per l'aliança entre Consorci de la Zona Franca (CZFB) i Leitat ha arrencat aquesta setmana la producció de bifurcadors impresos en 3D per poder donar accessibilitat als pacients afectat pel coronavirus.

L'escassetat d'equips de respiració assistida en hospitals i UCIs ha estat el punt de partida pel qual un grup d'empreses i institucions liderades per l'aliança entre Consorci de la Zona Franca (CZFB) i Leitat ha arrencat aquesta setmana la producció de bifurcadors impresos en 3D per poder donar accessibilitat a partir d'un únic respirador a diversos pacients afectat pel coronavirus.

Aquestes empreses desenvolupenn una peça impresa que permet utilitzar un únic equip de respiració assistida a priori per a dues, però podent arribar fins a tres o fins i tot quatre pacients, amb els mateixos requeriments ventilatoris, de manera simultània.

La producció d'aquestes peces a més, la duen a terme un grup d'empreses que de manera voluntària han ofert les seves instal·lacions i capacitat de producció: 3DSix, Avinent-Corus, Barel, Eurecat, Fundació CIM-UPC, Hipra, HP, Ineo, Pantur i Prometal3D.
   
D'altra banda, les Unitats de Vigilància intensiva de l'Hospital de la Vall d´Hebron i del Consorci Sanitari de Terrassa formen part del grup de treball per a la seva efectiva protocol·lització i implementació. Aquesta estratègia, dirigida a maximitzar el rendiment dels respiradors instal·lats, només pot ser decidida i implementada per especialistes que assegurin el correcte funcionament de l'equip, i el seu ús s'ha acceptat en aquests moments crítics a causa del gran nombre de pacients que no pot estar connectat a aquests aparells.

El CZFB ha habilitat un correu específic, proposals@dfactorybcn.org, per a rebre totes les propostes i dissenys ideats per a ajudar a frenar el contagi massiu del coronavirus i/o ajudar a protegir la salut de tots els ciutadans i especialment dels professionals de la salut.

Palabras clave: