L'Ingrés Mínim Vital beneficiarà a 100.000 llars de Catalunya

  • Actualizado:
  • Creado:

El Congrés aprovarà avui l'Ingrés Mínim Vital, un ingrés impulsat pel Govern progressista de Pedro Sánchez que beneficiarà a un total de 300.000 persones a Catalunya

La diputada del PSC al Congrés i portaveu de Drets Socials del Grup Parlamentari Socialista, Sònia Guerra, ha explicat que l'Ingrés Mínim Vital (IMV) beneficiarà a 100.000 llars de Catalunya, un terç de les quals tenen menors a càrrec, i afectarà a un total de 300.000 persones, segons dades del ministeri. 

"L'Ingrés Mínim Vital dóna resposta a una demanda que fa anys que diferents organismes internacionals, com el Fons d'Europa, l'ONU, o el Fons Monetari Internacional, han recomanat al Govern d'Espanya que aprovés", ha destacat la diputada del PSC; que ha recordat que està previst que l'Ingrés Mínim Vital beneficiï a 831.000 llars de tot l'Estat espanyol, de les quals el 50% tenen menors a càrrec i el 15% són famílies monomarentals.

La diputada ha recalcat que l'IMV beneficiarà a 2.300.000 persones en tot l'Estat i es podrà sol·licitar a partir del 15 de juny. Per altra banda, Guerra ha avançat que "també hi haurà algunes famílies que tindran l'Ingrés Mínim Vital vigent d'ofici, en concret aquelles persones que se'ls hi ha hagut de fer reconversió de la prestació per fill o filla a càrrec".

"És una prestació vinculada a la inclusió laboral, i també incorpora un segell social per aquelles empreses que formin i insereixin laboralment a persones que cobrin l'Ingrés Mínim Vital", ha assenyalat la diputada. Així mateix, Guerra també ha subratllat que l'IMV serà compatible amb les rendes autonòmiques, i per tant amb la Renda Garantida de Ciutadania de la Generalitat, la qual actualment només cobreix al 6% de la població. "Les i els socialistes continuarem lluitant per erradicar la pobresa en el nostre país, i sobretot aquella que afecta els nostres infants", ha conclòs.

Palabras clave: