Defensar els sectors més febles de la societat forma part del nostre ADN

  • Joan Ruiz
  • Actualizado:
  • Creado:

La Comissió Constitucional del Congrés ha aprovat avui per pràctica unanimitat la proposició de Llei de modificació de la LOREG per garantir el dret a vot de totes les persones amb discapacitat

El diputat del PSC al Congrés i portaveu de Discapacitat, Joan Ruiz, ha manifestat que la iniciativa de modificació de la LOREG per garantir el dret a vot de les persones amb discapacitat  "té com objectiu adequar la nostra llei electoral als articles 12 i 29 de la Convenció de Nacions Unides sobre Drets de les Persones amb Discapacitat ratificada per Espanya en 2008".

Durant la seva intervenció, Ruiz ha lamentat que "en els últims 15 anys les persones privades a vot hagin passat de 12.709 persones a 96.418", raó per la qual ha posat en valor l'acord aconseguit en aquesta norma.

El diputat socialista ha recordat que "estem obligats a recolzar aquesta llei per la ratificació de la Convenció i per la nostra legislació, i també perquè ho portàvem en el nostre programa electoral, i per això vam ser els pares de la iniciativa a l'assemblea de Madrid".

En aquest punt, ha subratllat que aquesta proposició és "un compromís personal del president del govern Pedro Sánchez", i compte "amb el suport del sector de la discapacitat organitzat que existeix al nostre país".

Durant la seva intervenció, Ruiz ha destacat que "defensar els sectors més febles de la societat forma part de la nostra raó de ser, del nostre ADN, i creiem que els qui han perdut el dret a votar tenen dret a recuperar-ho".

El diputat ha recalcat que des del grup socialista "també volem modificar: el Codi Civil, la Llei d'Enjudiciament Civil, la Llei Hipotecària, la del Registre Civil o la llei de Jurisdicció Voluntària, així com, totes aquelles que no compleixin amb el nostre compromís de respectar els drets humans de les persones amb algun tipus de discapacitat".

Així mateix, Ruiz ha constatat que la iniciativa "no deixa de ser un pas mes en el camí que ha de retornar-los la dignitat, un pas que els ajudarà a ser ciutadans i ciutadanes". 

 

*S'adjunta el vídeo de la intervenció del diputat avui a la Comissió Constitucional al Congrés dels Diputats

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: