Hem de reivindicar el paper del socialisme, que fa del diàleg la seva bandera

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

Iceta recorda la necessitat de diàleg per arribar a solucions i lamenta "que un cop a Espanya hi ha un president que defensa el diàleg, hi hagi partits que no el vulguin"

"La discussió sobre el catalanisme i la unitat civil, voler interpretar les necessitats del poble i de la nació, és el que ha impulsat i motivat sempre el nostre partit" ha afirmat aquest matí el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en l'acte de presentació del llibre i de l'exposició dels 40 anys del PSC.

Iceta ha considerat un encert "recordar els 40 anys del PSC però també les nostres arrels més antigues, del moviment obrer i de la Catalunya popular" i ha afirmat que els pensaments i preocupacions dels orígens contenen "una actualitat brutal" fent referència al perill d'acabar amb la cohesió social, de gran actualitat aquests dies.

 

Iceta ha recordat que "hi ha qui diu que com més nacionalismes menys nació" i ha defensat la necessitat de diàleg "com a instrument imprescindible per l'avenç i arribar a acords". Per això s'ha lamentat que un cop a Espanya hi ha un president que defensa el diàleg, hi hagi partits que no el vulguin. En aquest sentit ha defensat la conveniència de "reivindicar el paper polític del socialisme català i espanyol que fa del diàleg la seva bandera" i ha alertat que el fracàs d'aquest, "no serà el fracàs d'un polític" sinó de la societat.

El primer secretari del PSC ha recordat que l'acord "només podrà venir sobre la base d'enfortir l'autogovern, millorar el finançament i contribuir a la transformació federal d'Espanya i Europa" i ha emplaçat als i les socialistes a seguir defensant el diàleg i l'acord, en un 2019 en què "veurem si anem cap al conflicte o a una solució acordada".


Per la seva banda, Ferran Pedret, Secretari Sindicalisme, Moviments Socials i Memòria, ha reivindicat el PSC com "un gran partit, amb una gran militància i un gran potencial per transformar el país i la nostra societat" i ha defensat que la celebració d'un 40 aniversari "no pot ser només mirar enrere amb nostàlgia sinó que ha de ser un exercici d'afirmació sobre la nostra visió del món i el que creiem que és millor per la nostra societat".

Finalment la directora de la Fundació Rafael Campalans i diputada, Esther Niubó, ha destacat "el paper com a constructors de la societat" del partit dels socialistes de Catalunya, un paper que segons la diputada socialista "seguim fent, ara amb Pedro Sánchez al govern i les polítiques que està impulsant i el seu tarannà dialogant". Per Niubó, el PSC "no ha estat un projecte pensat en un plató de televisió, com d'altres, sinó que prové de la mateixa arrel de la societat" i ha reivindicat el futur del PSC "davant les lluites que encara ens queda per fer".

Palabras clave: