Farem el que estigui a les nostres mans per tenir un govern progressista i dialogant

  • Actualizado:
  • Creado:

El conjunt de la militància socialista mostra el seu suport i la seva il·lusió davant la possibilitat de tenir per primer cop en 40 anys un govern progressista i de diàleg a Espanya

"El conjunt de la militància socialista ha mostrat el seu suport i la seva il·lusió davant la possibilitat de tenir per primer cop en 40 anys un govern progressista i de diàleg a Espanya" ha explicat aquest matí el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en una roda de premsa on ha fet valoració de la consulta que aquest cap de setmana s'ha realitzat a la militància socialista respecte del preacord de PSOE amb UP, i que ha obtingut un aval del 93,64% dels i les militants del PSC i de la JSC i un 92% del PSOE. Illa considera que "tenim a tocar la possibilitat de tenir un govern progressista i dialogant" i ha defensat que, des del PSC "farem el que estigui a les nostres mans perquè així sigui".

El secretari d'organització socialista també ha volgut refermar el compromís del partit en la lluita contra la violència de gènere, i ha insistit en la "necessitat de multiplicar els esforços per lluitar contra aquesta xacra". En aquest sentit, ha confirmat la presència del PSC a les concentracions i manifestacions que es faran al llarg del territori en motiu del Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència de Gènere.

Per últim, Illa ha fet menció al calendari del 14è Congrés del PSC, que se celebrarà el 13,14 i 15 de desembre i que aquesta setmana segueix la seva preparació amb l'elecció dels delegats i delegades de les federacions i sectorials i amb la presentació de les esmenes al document marc del programa. Preguntat per la proposta referent a la immersió lingüística que apareix en el document marc, Illa ha reiterat que els i les socialistes "no abandonem la immersió lingüística" i considera que la proposta lingüística que planteja el text "és de sentit comú: més català on faci falta, més castellà on faci falta i més anglès a tot arreu. De fet el mateix departament d'Educació, amb el conseller Bargalló, ja va recollir la idea en un document l'any 2018" ha conclòs.

Palabras clave: