Es fa estrany discutir una llei que no serà, sobre uns ingressos que tampoc seran

  • Assumpta Escarp
  • Actualizado:
  • Creado:

Assumpta Escarp diu que “haurem d’enfortir l’actual sistema de protecció social de sanitat, l’atenció a la dependència, les pensions, les prestacions d’atur” i que “volem treballar sobre els instruments que permetin un ampli acord per la reconstrucció”

La diputada socialista Assumpta Escarp ha dit avui al Govern que “vostès han volgut partir d’un marc, el del pressupost del 2020, i hauríem preferit ja treballar en un nou marc”. “Avui aquestes dues Lleis s’aproven, però mirem a partir d’ara com avançar: ho plantejaran amb els mateixos termes, o bé  capgirarem per atendre l’ara i començar a mirar el futur? Buscaran aquest acord ampli i necessari?”, ha preguntat.

 

“Molts d’aquests ingressos no hi seran, i en canvi caldran moltes despeses estructurals, només en salut vostès diuen que seran 1.800 milions d’euros, per tant hauran de modificar-ho. Ell PSC-units per avançar hi serem, sempre que vostès busquin l’acord en les propostes. I s’hauran de mobilitzar recursos. Europa aquí té un paper primordial, i també les transferències de l’Estat”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció al debat de la Llei de Mesures, Assumpta Escarp ha afirmat que “haurem d’enfortir l’actual sistema de protecció social de sanitat, l’atenció a la dependència, les pensions, les prestacions d’atur. I ampliar-lo i millorar-lo amb el sistema de rendes garantides que s’acordi entre les diferents administracions. Per això es fa estrany discutir una llei que no serà, sobre uns ingressos que tampoc seran. Han rebutjat moltes de les nostres esmenes, de millora al nostre entendre i de fixar millor les prioritats, però és evident que aquestes lleis responen a unes voluntats polítiques que no són coincidents amb les nostres”.

 

“Des del nostre grup, votem a favor d’alguns articles, però votem  en contra del dictamen i no ho farem per partidisme, ho fem perquè aquesta Llei respon a l’ahir, i ahir votàvem en contra. Ho farem en coherència. Al mateix temps volem reiterar la  nostra voluntat  des dels principis de lleialtat, cooperació i col·laboració,  volem treballar sobre els instruments que permetin un ampli acord  per la reconstrucció. No són moments de confrontació, són d’acord”, ha conclòs.

 

Palabras clave: