El que necessita Catalunya és reconciliació

  • Eva Granados
  • Actualizado:
  • Creado:

Eva Granados constata que "malgrat la majoria parlamentària independentista, no hi ha voluntat de tenir uns pressupostos que són urgents"

"Davant un govern fallit, desunit i sense full de ruta, demanem a Torra que convoqui eleccions" ha declarat la portaveu del grup Socialistes i Units per Avançar, Eva Granados, en un contacte amb els mitjans posterior a la reunió plenaria del grup d'inici del nou curs politic parlamentari. La diputada socialista ha denunciat que en aquests moments "Catalunya continua amb uns pressupostos pensats el 2016" i ha constatat que "malgrat la majoria parlamentària independentista, no hi ha voluntat de tenir uns pressupostos que són urgents". 

Granados ha lamentat les declaracions de Torra considerant els pressupostos com l'instrument per fer efectiva la independència i ha evidenciat que "si el Govern de Torra i Aragonès el que vol és la confrontació i la independència, el PSC no som un soci de govern natural". En aquest sentit, la portaveu socialista no té "esperances" que el president Torra canviï les seves prioritats, però espera veure com evolucionarà el Debat de Política General, "on sabrem si els partits independentistes es posen d'acord en alguna cosa més que no sigui aplicar retallades".

La diputada socialista també ha volgut fer una valoració de l'inici del curs escolar, alertant que la situació de l'educació a Catalunya "és similar a la del conjunt de serveis públics de Catalunya. Portem una dècada d'involució i la responsabilitat no és només de la crisi sinó també d'un govern que no és capaç d'aprovar els pressupostos". Granados ha recordat que avui comença el curs "amb menys professors dels que caldrien, amb ràtios complicades, amb el debat pendent sobre beques menjador i amb un decret d'escola inclusiva que no s'està aplicant". És per això que ha demanat al Conseller Bargalló i a la resta del Govern "que posin l'educació i els serveis públics com a una de les prioritats i no segueixin en la lògica única de la independència".

Preguntada per la seva valoració de la Diada,  la portaveu socialista ha recordat que el PSC va assistir a l'ofrena floral a Rafael Casanova, així com a l'entrega de Medalles d'honor al Parlament, però no a l'acte organitzat pel Govern, en considerar-lo partidista i que exclou a una part dels catalans i catalanes. En aquest sentit, Granados creu que "el que necessita Catalunya és reconciliació" i ha considerat que "una prova que l'independentisme vol dialogar amb els que no som independentistes seria recuperar els símbols de Catalunya, com la Diada, pel conjunt dels catalans".

Palabras clave: