No ens resignem a que els intolerants ens marquin el pas

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta reclama una resposta “àmplia, contundent, unitària i ràpida” als actes d’intimidació

El president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha reclamat avui que incidents intimidatoris com el que s’ha conegut en els darrers dies contra el cotxe del president del subgrup parlamentari del Partit Popular de Catalunya “requeririen per part de tots una resposta el més àmplia, contundent, unitària i ràpida. Aquest incident va succeir dissabte i encara no hem estat capaços de produir-la”. En la seva intervenció a la sessió de control al president de la Generalitat, Miquel Iceta ha volgut compartir amb Quim Torra la preocupació del grup per agressions, actes de violència i intimidació que poden amenaçar la convivència.

 

“Què ens diu aquest incident? Ens diu que hi ha intolerància, que hi ha gent que no respecta les idees que no comparteix”, ens diuen a tots, apunta el president del grup, que “sabem qui sou, sabem com penseu, on viviu, quins són els vostres béns, i des de l’anonimat volem amenaçar-te i volem dir-te que no deixarem que t’expressis lliurement”. “Ningú no nega que estem vivint una situació excepcional, però el que realment faria aquesta situació excepcional és que ens resignéssim a que els intolerants ens marquessin el pas. Que ens resignéssim a que la nostra convivència es veiés alterada per aquells que són incapaços d’acceptar que hi ha persones que no pensen com ells i elles, i per això nosaltres creiem, i ho hem dit des del primer moment, que actuacions com aquestes, incidents com aquests, requeririen per par de tots una resposta el més àmplia, contundent, unitària i ràpida. Aquest incident va succeir dissabte i encara no hem estat capaços de produir-la”, ha conclòs el líder dels socialistes catalans al Parlament de Catalunya.

 

Reclamacions de la comunitat educativa

En el torn de preguntes al Consell Executiu, la diputada Esther Niubó, ha recordat al conseller Josep Bargalló que Catalunya té una educació pública infrafinançada "molt lluny del que inverteix Espanya i els països europeus, així com del que diu la mateixa llei d'educació" i l'ha alertat del cansament de la comunitat educativa, que va celebrar una manifestació per reclamar el 6% en l'educació pública el passat dissabte.

 

Niubó ha valorat positivament el compromís que el conseller ha manifestat respecte a l'augment d'inversió en educació als pressupostos però ha plantejat dubtes sobre si l'increment "serà suficient per afrontar els reptes que tenim". En relació a això, ha reclamat recuperar la corresponsabilitat en l'etapa educativa 0-3, una escola inclusiva de debò "que actualment no està garantida", fer passos decidits per combatre la segregació escolar i acabar amb les retallades, i impulsar l'FP: "No li demanem que passi del 2% al 6% en un únic exercici pressupostari, però sí que doni senyals clares que l'educació serà una prioritat" ha conclòs.

 

 

 

Palabras clave: