El PSC força el Govern de l'Estat a concretar l’execució del soterrament de les vies a Montcada i Reixac, L'Hospitalet i Sant Feliu

  • Actualizado:
  • Creado:

El secretari general d’Infraestructures assegura a José Zaragoza que la inversió anunciada pel govern central a Rodalies de Catalunya contempla aquestes obres

José Zaragoza
José Zaragoza

El diputat del PSC José Zaragoza ha traslladat aquest dimecres una pregunta oral a la Comissió de Foment del Congrés sobre el soterrament de les vies del tren al seu pas per Montcada i Reixac. Zaragoza ha preguntat si el Govern de l'Estat preveu dur a terme alguna de les accions a les que es va comprometre el passat 22 de març (en una reunió amb ADIF, l’Ajuntament de Montcada i la Generalitat) en què proposaven la creació d’un grup de treball i la conclusió d’un cronograma amb una estimació del pressupost de l’obra definitiva i els terminis d’execució.

Durant la seva intervenció, el diputat ha rememorat els 30 anys d’història que tenen els primers acords pel soterrament de les vies a la ciutat i ha defensat que “és el Partit Popular i el seu govern el que fins ara han paralitzat i trencat totes les negociacions”.

El secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño, ha assegurat que el Ministeri de Foment va confirmar a la conferència sobre infraestructures que “dins dels 1.881 milions d’euros destinats a Rodalies de Catalunya es contemplen tres soterraments: el de Sant Feliu, el de L’Hospitalet de Llobregat i el de Montcada i Reixac”.

El secretari també ha explicat que s’està realitzant un estudi de viabilitat de l’estudi de Barcelona Regional i s’ha compromès a entregar, en el marge d’un mes, un cronograma detallat.

Zaragoza ha recordat que el soterrament total és “absolutament necessari per a la subsistència econòmica, comercial, social i cultural de Montcada i Reixac” i més “tenint en compte les 168 víctimes mortals”.

 

Palabras clave: