El projecte del govern de Torra està esgotat

  • Ferran Pedret
  • Actualizado:
  • Creado:

PSC-Units presenta una moció per constatar la inoperància del govern de Torra i reclamar al President que es sotmeti a una qüestió de confiança o convoqui eleccions

"Constatem que la legislatura de Torra està esgotada i que no hi ha un projecte polític realitzable" ha explicat aquest matí el portaveu de Socialistes i Units per Avançar, Ferran Pedret, en una roda de premsa en la qual ha explicat la moció sobre la inoperància del Govern, que es votarà aquest dijous en el Ple del Parlament, i en la qual els socialistes reclamen "constatar la inoperància, la manca de pressupostos i la pèrdua de la majoria parlamentària del govern" i demanen que Torra se sotmeti a una qüestió de Confiança o convoqui eleccions.

Pedret creu que "el govern de Torra no resisteix la comparativa amb altres governs" i considera que "som una majoria de grups parlamentaris els que veiem que el govern ha esgotat el seu projecte".

El portaveu socialista ha estat acompanyat del diputat Raúl Moreno, que ha explicat la proposta de creació d'una comissió d'estudi sobre els abusos sexuals a infants que PSC-Units ha entrat a registre juntament amb els grups parlamentaris d'ERC, Junts per Catalunya, Partit Popular i Ciutadans.

 

Per Moreno "la creació d'aquesta comissió és fonamental davant les 549 denúncies per abusos sexuals a menors presentades el 2017, que gairebé una de cada 5 persones hagin patit abusos sexuals a la infància i que 7 de cada 10 abusos sexuals a menors a Catalunya no arribin a judici, segons dades de Save the Children". Per això s'ha felicitat que siguin "123 de 135 els diputats que s'han adherit a la proposta" i espera que la resta de grups s'hi adhereixin durant el debat que es celebri en el Ple per a la seva creació.

Moreno també ha defensat la necessitat que la comissió sigui una comissió d'estudi, i no una comissió d'investigació, ja que, segons ell, "cal tractar el tema amb discreció i eficàcia, amb la voluntat de construir, i no només de buscar responsables".

Palabras clave: