El comptador de la legislatura s'ha d'iniciar. No ens podem quedar així sine die

  • Eva Granados
  • Actualizado:
  • Creado:

Eva Granados denuncia la paràlisi que s'ha instal·lat en la política catalana i la falta de decisions de Roger Torrent

"Ja fa 15 dies que el president del Parlament va ajornar el ple d'investidura, i 15 dies ja comença a semblar una paràlisi institucional" ha denunciat Eva Granados aquest matí en una roda de premsa en què ha reclamat a Roger Torrent "defensar els drets de tots els diputats, que tenim dret a votar una investidura".

La diputada del grup Socialistes - Units per Avançar ha lamentat que el comptador de la legislatura no es posi en marxa i ha recordat que ahir el president del grup, Miquel Iceta, va adreçar una carta a Torrent "de la que no hem rebut encara resposta" en la que li demanava una nova ronda de contactes amb els grups per procedir a trobar un nou candidat i poder fer el debat d'investidura, o en cas que no fos possible "decidir quin és el mecanisme parlamentari perquè comencin a córrer els terminis". Per Granados "el President del Parlament deixa sobre la taula les propostes dels diferents grups parlamentaris sense prendre decisions".

Granados considera que la paràlisi dins el món independentista "no ve ocasionada només per la divergència amb el candidat, sinó també pel tipus de model de país que volen construir". En aquest sentit ha lamentat l'obscurantisme de les negociacions i s'ha preguntat si el que es vol restituir "és la Generalitat de l'Estatut d'autonomia o la república catalana que van declarar amb la DUI".

Preguntada sobre la denúncia de Roger Torrent a Estrasburg, Granados ho veu com "una fugida d'estudi". "És una denúncia que no va enlloc, perquè és un tribunal d'última instància". Per Granados "és hora que Roger Torrent pensi, no només en els drets de Puigdemont, sinó en el de tots els diputats i diputades".

Palabras clave: