El 28-A hi ha risc real d’involució en la igualtat real i efectiva entre dones i homes

  • Meritxell Batet
  • Actualizado:
  • Creado:

Meritxell Batet recorda les conquestes en matèria d’igualtat d’aquests nou mesos del Govern d’Espanya durant el dinar amb candidates que s’ha celebrat avui a Sant Boi de Llobregat

La candidata del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, ha alertat avui que el 28 d’abril hi ha un risc real d’involució en la igualtat real i efectiva entre dones i homes. “A les properes eleccions generals hi ha una opció que vol avançar en drets, llibertats i modernitat al nostre país i una altra alternativa, la d’un govern de dretes que amenaça amb la involució, especialment en l’àmbit de la igualtat real i efectiva entre homes i dones, una de les grans conquestes que queden per fer d’una manera determinant”, ha assegurat la candidata.

 

Abans d’iniciar-se el dinar amb dones candidates, alcaldesses i regidores a Sant Boi de Llobregat, Batet ha recordat les principals conquestes en el camp de la igualtat que ha impulsat el Govern de Pedro Sánchez. “Conciliació i corresponsabilitat, hem aprovat un permís de paternitat més ampli i la cotització a la Seguretat Social per als cuidadors i cuidadores; també hem fet feina en el mercat laboral, amb iniciatives contra l’anomenada bretxa salarial; pel que fa a la violència de gènere hem dotat de recursos del Pla estatal contra la violència masclista i formant jutges i fiscals en aquest àmbit; però la feina principal l’hem de fer en l’Educació, educant des de petits per a la igualtat real i efectiva entre homes i dones”. “Queda molt per fer i nosaltres lluitarem perquè el segle XXI sigui el d’aquesta gran conquesta”, ha reblat la candidata dels socialistes catalans.

 

La secretària de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del PSC i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, per la seva banda, ha destacat l’aposta que ha fet el Govern de Pedro Sánchez durant els mesos que ha estat a La Moncloa per “les polítiques vinculades amb la igualtat de gènere, amb la igualtat efectiva entre homes i dones i sobretot en la defensa dels drets de les dones”. “L’únic partit i govern que ha apostat de forma explícita i clara a favor de la igualtat ha estat el partit socialista”, ha destacat Moret, per qui l’aspecte més rellevant ha estat dotar de recursos el pacte d’estat contra la violència masclista que ha permès que els ajuntaments hagin pogut rebre recursos de l’Estat per lluitar contra aquesta xacra.

 

 

 

Palabras clave: