Denunciem la falta de plantilla als bombers i el risc per a la seva seguretat

  • Carles Castillo
  • Actualizado:
  • Creado:

Carles Castillo recorda al Govern que “hi ha hagut crítiques des del propi territori a la gestió de l’incendi” de la Ribera d'Ebre i lamenta “la descoordinació en el desallotjament inicial”

El portaveu d’Interior del Grup Socialistes-Units per avançar Carles Castillo ha interpel·lat avui el Govern sobre la seva gestió a l’incendi forestal a la Ribera d’Ebre i ha denunciat que “la falta de plantilla obliga a fer guàrdies obligatòries extra i limita els relleus, genera cansament i augmenta els riscos per a la seguretat laboral”. El diputat socialista ha recordat al conseller Buch que “hi ha hagut crítiques des del propi territori a la gestió de l’incendi” i ha lamentat “la descoordinació en el desallotjament inicial”.

 

Durant la seva intervenció, Carles Castillo ha assenyalat que “no s’ha confiat en les persones que coneixen el territori i els seus camins.  Per què no s’utilitzen els programes informàtics capaços de reproduir models de realitat com a eina d prevenció? Es desconeixen sota quins criteris objectius, de mèrit i capacitat s’escullen els formadors. S’ha de garantir l’objectivitat, el prestigi, així com l’accés senzill i barat pels professionals i voluntaris”.

 

Segons el portaveu socialista, “les comunicacions no van funcionar a un 45,6 per cent dels casos. La coordinació general es qualifica de regular o dolenta en pràcticament el 75 per cent dels participants de base. El 30 per cent diu que no va poder comptar amb els seus comandaments quan els va necessitar”. Entre els problemes que ha enumerat, destaquen “l’aigua calenta i escassa, la manca de beguda isotònica per hidratar-se, les barretes energètiques caducades, un centre de comandament amb problemes de connexió i en la realització de mapes, camins que no son operatius per als vehicles pesants durant el foc, mànegues punxades procedents de material clarament defectuós, i cal millorar sistemes de navegació i geolocalització en tots els vehicles”.

 

Palabras clave: