Deixin d'enganyar a la gent, estan acatant la suspensió des que va arribar al Parlament

  • Alícia Romero
  • Actualizado:
  • Creado:

Romero retreu als grups independentistes que vagin al Parlament "a fer teatre", alerta que PSC-Units "no jugarem més a fer de figurants d'aquesta farsa" i reclama "honestedat".

"Vostès no creuen en la separació de poders" ha denunciat la diputada de Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, al Ple del Parlament d'aquest matí en què es tractava la suspensió de drets i deures parlamentaris de diversos diputats. Romero ha recordat en la seva intervenció que el Ple del Parlament "només té l'obligació de complir la resolució judicial i no la pot votar com si del resultat de la votació comportés aplicar-la o no" i ha reclamat als independentistes que "deixin d'enganyar a la gent escenificant que no acaten una suspensió que en realitat estan acatant d'ençà que va arribar al Parlament".

En aquest sentit la diputada socialista ha recordat que des del mateix 13 de juliol, dia en què va arribar la resolució judicial a la cambra "es van suspendre les retribucions dels diputats i des d'aleshores no cobren el seu sou, com tampoc poden emetre el seu vot en un ple ni presentar iniciatives parlamentàries" i ha recordat que en el Ple d'avui aquests diputats no poden votar perquè estan "de facto" suspesos.

Romero ha lamentat també "la instrumentalització que els grups independentistes fan del Parlament" davant el fet que el lletrat Major del Parlament considerés el passat divendres que era necessària una majoria absoluta per aprovar la resolució i en canvi hagi canviat d'opinió en tres dies i ara és majoria simple". També ha mostrat el seu rebuig davant que el partit de Colau "entri en el joc trampós dels independentistes" considerant que "un partit que es diu de govern ha de voler aplicar les resolucions judicials malgrat que no estigui d'acord amb elles".

Finalment, la diputada socialista ha recordat que "democràcia no és només votar, també és respectar la separació de poders" i ha demanat a Torra "ser el President de tots els catalans i no només d'uns quants".

Palabras clave: