“Davant la dreta insensible a les desigualtats de PP i Ciudadanos, els socialistes fem propostes concretes per garantir les pensions”

  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta aposta per introduir reformes que garanteixin tant la sostenibilitat com el poder adquisitiu de les pensions, augmentat via impostos els ingressos del sistema

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha obert avui a Barcelona l’assemblea oberta per debatre sobre el sistema públic de pensions, seguint la iniciativa de la Comissió Executiva Federal per desenvolupar aquesta campanya arreu d’Espanya. “Davant una dreta insensible davant les desigualtats, la dreta que formen el Partido Popular i Ciudadanos, i davant la ineficàcia del govern del PP, el Partit Socialista aixeca la bandera de la justícia social amb propostes concretes per garantir les pensions d’avui i de demà”, ha deixat clar el líder dels socialistes catalans.

 

La defensa del sistema públic de pensions per raons de justícia i de solidaritat, i com a garantia de cohesió social, és una de les grans prioritats socialistes en l’actual moment polític”, ha destacat Miquel Iceta, per qui “parlar del present i el futur de l’ocupació, i del present i el futur de les pensions és parlar del present i el futur de la cohesió de la nostra societat, i és parlar també del present i el futur d’una esquerra de govern”.

 

Miquel Iceta ha recordat que el problema més agut del nostre sistema de pensions deriva de la crisi econòmica, ja que des de l’any 2008 fins a l’any 2013 es van perdre el 15% dels cotitzants a la Seguretat Social i el 10% de la recaptació mentre la despesa creixia un 30%. El líder dels socialistes catalans ha recordat també que el nostre sistema de pensions està basat en el repartiment i en la solidaritat entre generacions i que presenta un problema estructural, l’evolució demogràfica.

 

“Quina ha estat la resposta de la dreta a aquests problemes?”, s’ha preguntat, “pura i simplement la dilapidació del Fons de Reserva que ha passat de 70.000 milions d’euros el 2012, a 8.000 milions d’euros enguany. Una dràstica reducció que seria encara més greu si no fos pel préstec de 10.000 milions d’euros inclòs a la llei de pressupostos de 2017”.

 

En aquest context el primer secretari dels socialistes catalans ha apostat per introduir reformes al sistema, “reformes que garanteixin tant la seva sostenibilitat com el poder adquisitiu de les pensions, i els socialistes optem clarament per augmentar via impostos els ingressos del sistema”, ha conclòs.

 

 

 

Palabras clave: