Com deia Tarradellas, “el nostre país és massa petit perquè es menyspreï cap dels seus fills”

  • MIQUEL ICETA
  • Actualizado:
  • Creado:

A la cloenda de l’Escola d’Estiu del PSC, el ministre en funcions, Josep Borrell, assegura que “la repetició electoral a Espanya no és una bona opció” i reivindica “un govern com més aviat millor”

"Com deia Josep Tarradellas, el nostre país és massa petit perquè es menyspreï cap dels seus fills, i prou gran perquè hi capiguem tots", ha recordat avui el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, tot elogiant la feina dels "1.315 regidors i regidores socialistes, alguns d'ells en terrenys complicats, que esdevenen veus imprescindibles, com la de la regidora Bea Ventura, de Santa Coloma de Farners".

Iceta, a més, ha afirmat que "el català no està en perill" i ha alertat que "l'únic perill que hi ha és que el segrestin els independentistes". Per a Iceta, "estimar el català és fer que tothom el conegui, fer-lo una llengua estimada, ni temuda, ni imposada".

A la cloenda de l'Escola d'Estiu del PSC, el primer secretari del PSC ha defensat que "només és capaç d'acordar qui se sent segur dels seus plantejaments, i és capaç de cedir, de negociar" i, en referència a les negociacions per a la formació de govern a Espanya, ha refermat la voluntat dels socialistes de "treballar fins el darrer segon per donar als espanyols el goverrn que van votar el 28 d'abril" tot apuntant que "les esquerres han de saber sumar sempre, a partir d'un acord programàtic que assenyali les prioritats". Iceta, però, ha lamentat que "Unidas Podemos faci una consulta sobre un acord inexistent".

 

En aquesta mateixa línia s'ha expressat el ministre en funcions d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació del govern espanyol i pròxim cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, que ha alertat que "el país no està per repetir eleccions" i que "Espanya necessita un govern com més aviat millor". AIxí, Borrell ha volgut deixar clar que "els socialistes no estem jugant a la repetició electoral perquè creiem que tornar a votar no és una bona solució"

D'altra banda, Borrell ha evidenciat que "a Catalumya, cal tornar a reconstruir una societat basada en ser un sol poble" perquè "no és tolerable excloure una part de la societat perquè no pensa com tu" i ha afegit que "Catalunya té davant seu el repte de construir una identitat compartida per tothom; "un sol poble", sí, però plural, divers, bilingüe. No ens mirem mes el melic i mirem el món abans que se'ns mengi". Un món que "tot i les mancances evidents i la molta feina que encara queda per fer", mira a Europa perquè és el "lloc del món on hem aconseguit que la llibertat politica, la prosperitat econòmica i la cohesió social es conjuguin prou bé", ha conclòs Borrell. 

 

A la cloenda de l'Escola d'Estiu del PSC també hi ha intervingut el secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, que ha explicat que "tot i que es diu que el PSC ha tornat, jo dic que mai no va marxar". Collboni s'ha felicitat pels bons resultats obtinguts a les darreres conteses electorals i ha celebrat "tornar a estar al govern de les institucions, a Barcelona, a Espanya, i ho tornarem a estar al capdavant del Govern de la Generalitat, de la mà de Miquel Iceta".

 

 

Palabras clave: