Calen polítiques i recursos que acompanyin el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

  • Alícia Romero
  • Actualizado:
  • Creado:

El PSC reclama que aquesta àrea se situï en un lloc central en el Pacte de Reconstrucció, “per poder generar una indústria competitiva que ens faci més autosuficients, produint serveis però sobretot productes”

La secretària d’Universitats i Recerca del PSC, Alícia Romero, ha reclamat avui al Govern de la Generalitat que acompanyi de polítiques concretes i recursos suficients el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, que ha reunit avui el seu plenari. “Demanem al President i al Govern en el seu conjunt que facin seu el Pacte, que el dotin econòmicament, i que en el Pla per la reconstrucció posin el coneixement com a prioritat, ja que és i serà garantia de progrés social i econòmic”.

 

“A Catalunya som excel·lents en generació de coneixement, en recerca, malgrat la precarietat laboral dels nostres investigadors, però som més deficitaris en la valorització del coneixement, en transferir-lo al nostre teixit econòmic perquè esdevingui més competitiu. Necessitem avui, sobretot enmig de la pandèmia, que el coneixement es posi al centre de l’economia, generant una indústria competitiva que ens faci més autosuficients, produint serveis però sobretot productes”, ha destacat la portaveu socialista en aquesta àrea.

 

Alícia Romero, que ha posat en valor la feina realitzada a través del Pacte, ha subratllat que aquest hauria de posar la seva midada mig termini, per “situar el coneixement al centre de l’acció política, impulsant polítiques amb recursos suficients” i ha lamentat que en els darrers temps el coneixement no hagi estat una prioritat política del Govern; “els Pressupostos aprovats en els darrers anys així ho demostren, no pot ser que s’estiguin dedicant els mateixos recursos a les universitats i la recerca que l’any 2010, ha estat una dècada perduda”. “En els Pressupostos de 2020, aprovat recentment, malgrat que un pensaria que en l’any de l’aprovació del Pacte es faria un esforç, es donaria una senyal, tampoc no ha estat així. Cap increment net, com ja han assenyalats els rectors i rectores de les universitats públiques catalanes. Una oportunitat perduda”, ha conclòs.

 

 

 

 

Palabras clave: